Ілюстрація \ REUTERS

У федеральній землі Північний Рейн - Вестфалія на заході Німеччини підтверджено чотири випадки зараження коронавірусом SARS-CoV-2 серед дітей.

Читайте такожУ Монако зафіксовано перший випадок зараження коронавірусом

Як повідомляє "Німецька хвиля", усі чотири дитини є вихованцями дитсадка в окрузі Хайнсберг, одна з виховательок якого захворіла на спричинену коронавірусом пневмонію COVID-19, повідомила окружна влада в суботу, 29 лютого, після засідання кризового штабу.

Відео дня

Згідно з цією інформацією, усі хворі діти перебувають у задовільному стані, у них лише легкі симптоми простудного захворювання. Таким чином, в цілому кількість пацієнтів з коронавірусом у Хайнсберзі зросла до 60.

Крім того, коронавірус підтверджений у вихователя групи подовженого дня в одній з початкових шкіл Бонна. 23-річний чоловік з легкими симптомами захворювання перебуває на домашньому карантині. Школа, в якій навчаються близько 185 дітей, закрита на два тижні, школярів тестують на наявність коронавірусу.

Ймовірно, співробітник школи заразився від першого пацієнта з SARS-CoV-2 в Хайнсберзі під час карнавального заходу. Після закінчення карнавальних вихідних у середу, 26 лютого, він повернувся в Бонн і працював з дітьми. Наступного дня чоловік почувався зле і не вийшов на роботу, а в п'ятницю у нього взяли проби на аналіз.

Також 29 лютого стало відомо про ще один випадок зараження коронавірусом у Північному Рейні - Вестфалії. У місті Люденшайд збудник виявлений у вчителя корекційної школи, повідомляє dpa із посиланням на представника місцевої влади. Школа, в якій працюють 20 вчителів та навчаються 95 дітей, закрита до кінця наступного тижня. Хворий вчитель також був учасником карнавального свята в Хайнсберзі, з яким пов'язані всі досі виявлені випадки коронавірусу в найнаселенішій федеральної землі Німеччини.

25 лютого стало відомо про перший випадок коронавірусу на заході Німеччини. 47-річний чоловік із Хайнсберга перебуває досі в критичному стані. Його дружина, у якої також виявили коронавірус, працює вихователькою в дитячому садку. Раніше подружжя відвідували карнавальне засідання в Хайнсберзі, багато учасників якого пізніше також захворіли.