Чим замінити соєвий соус / depositphotos.com

Навіть не всі кухарі знають, з чого роблять соєвий соус насправді. Справжній соєвий соус виготовляється з сої, пшениці, солі та води. Сам продукт виходить в результаті бродіння соєвих бобів під впливом певного грибка.

Соєвий соус часто використовують в різних цілях - не тільки для приготування суші. УНІАН розповість, чим замінити соєвий соус для м'яса, якщо в холодильнику його не виявилося.

Раніше ми говорили про те, як зробити домашній майонез за різними рецептами.

Відео дня

Чим можна замінити соєвий соус - альтернативні продукти

Натуральна азіатська заправка готується нешвидко - на те, щоб продукт став ідеального смаку і консистенції, йде кілька місяців. Через такий трудомісткий процес зробити соус вдома - складне завдання. Кращі заміни соєвого соусу - це такі ж ферментовані заправки:

  • Тамарі - такий же соус, як і соєвий, тільки без пшениці і менш солоний. Можна використовувати для суші, локшини і овочів.
  • Вустерширський соус - продукт з анчоусами, патокою і тамариндом. Запах у нього більш різкий, а смак менш нудотний, тому, якщо ви не придумали, чим можна замінити соєвий соус для крилець, то "Вустер" - ідеальний варіант.
  • Рибний соус - солона прозора рідина з концентрованим смаком і сильним специфічним ароматом. Ідеально підходить для супів або м'яса.
  • Устричний соус - традиційний продукт в китайській кухні, не має сильного аромату, тому більш універсальний, ніж соєвий соус. Оптимально додавати в страви з куркою або морепродуктами.

Якщо раптом вам не підійшов жоден із запропонованих варіантів, або вам не хочеться йти в азіатський магазин, то просто замініть соєвий соус кухонною сіллю. Вона прекрасно замінить відсутній інгредієнт, а щоб смак вийшов ще більш насиченим - додайте дрібку цукру.

Чим замінити соєвий соус в домашніх умовах - рецепт заправки

Як ми вже говорили, приготувати справжній соєвий соус вдома важко. Але УНІАН знайшов рецепт, за допомогою якого у вас вийде створити заправку, яка за смаком нагадує "ту саму" азіатську.

Вам знадобляться:

  • м'ясний бульйон - 240 мл;
  • яблучний оцет - 2 ч. л;
  • бальзамічний оцет - 2 ст. л;
  • цукор - 0.5 ч. л;
  • мелений білий перець, мелений імбир, сушений часник, сіль - щіпка.

Всі зазначені інгредієнти потрібно з'єднати в одній ємності. Потім, помішуючи, довести до кипіння. Випарювати на середньому вогні 15-20 хвилин до тих пір, поки рідина в каструлі не зменшиться в два рази. Фінальний штрих - зняти з плити, повністю остудити і використовувати для страв.

Вас також можуть зацікавити новини: