Килим потрібно обов'язково почистити навесні / фото depositphotos.com

З настанням весни і приходом тепла в будинку обов'язково потрібно провести генеральне прибирання, в тому числі почистити будь-який килим, який є у вашому житлі. Чому це важливо зробити і як почистити килим, не знімаючи з підлоги в домашніх умовах - розповідаємо в матеріалі.

Раніше ми писали, як проводиться прибирання з секретом, описавши лайфхак, який допоможе вам позбавитися від запаху з пилососа.

Чому килим треба почистити навесні - важливо для дому

Килим, який покриває підлогу у вашому домі, вимагає ретельного та уважного очищення відразу після закінчення зими. Причин для такого прибирання є відразу кілька:

Відео дня
  • За зимовий період на килимі збирається багато бруду і пилу, в тому числі з нечищеного взуття.
  • Килими є одними з основних джерел небажаних і не дуже приємних ароматів в будинку. Тому їх прибирання освіжає кімнату.
  • Якісне і глибоке очищення килимів сприятиме його більш тривалій службі.

Пам'ятайте, нечищені килими можуть викликати серйозні проблеми зі здоров'ям, в тому числі сильну алергію, якщо в них зібралося багато бруду і пилу. Через це їх очищення в будинку вкрай важливе.

Як в домашніх умовах почистити килим на підлозі - найкращий спосіб

Для того щоб зробити якісне весняне прибирання в будинку, треба обов'язково знати, як почистити килим будинку сухим способом. Адже простою роботою пилососа або віника тут не обійтися.

Ефективним і простим засобом є суміш солі та соди у рівних пропорціях. Треба забруднені ділянки або весь килим рясно посипати приготованою порошкоподібної сумішшю. Якщо ворс у килима довгий, то речовину бажано втерти у виріб долонею або за допомогою м'якої щітки, яка повинна бути сухою. Потім необхідно почекати 30-40 хвилин, поки забруднення насититься речовиною для очищення. Після цього суміш потрібно змести з килима за допомогою віника або ж прибрати пилососом. Все - тепер ви в курсі, як почистити світлий килим в домашніх умовах швидко і ефективно.

Вас також можуть зацікавити новини: