Що можна додати в пилосос для запаху / фото depositphotos.com

Як мінімум раз на тиждень більшості з нас доводиться брати в руки миючі засоби, швабру, пилосос та приводити до ладу квартиру, яка запилилася протягом робочого тижня.

Але що робити, якщо вмикаючи пилосос, ви чітко відчуваєте появу в будинку неприємного запаху? Ми розповімо вам, як впоратися з цією проблемою і чому пилосос раптом може почати виділяти мерзенний запах.

Раніше ми писали про те, що робити, якщо пилосос не всмоктує та гріється.

Відео дня

Чому пилосос починає смердіти

На жаль, запах від пилососа - досить поширена проблема, з якою рано чи пізно стикаються практично всі. 

Виробники, відповідаючи на питання про те, чому з пилососа смердить, запевняють, що причин може бути кілька: 

  • Дешевий пластик - бюджетні моделі, як правило, роблять з матеріалу, який сам по собі має досить стійкий неприємний запах. Коли пилосос вмикають, пластик нагрівається, і запах посилюється.
  • Забитий резервуар для збору пилу - якщо ви давно не чистили пилосос, краще не вмикайте агрегат, поки не позбудетеся від старого пилу. Річ у тім, що при переповненому резервуарі пилосос буде сильно нагріватися, але відмовиться всмоктувати пил. В результаті - ви не тільки не зможете прибрати в квартирі, але і ризикуєте просто зіпсувати агрегат.
  • Забруднені фільтри - у більшості сучасних пилососів встановлені багаторазові системи, які час від часу потрібно діставати і мити під проточною водою. Якщо цього не робити, фільтр перестає виконувати свою функцію і як результат - увесь пил, який мав осісти на ньому, осідає на ваших легенях.
  • Забитий шлаг для збору пилу - цю проблему можна вирішити від'єднавши шланг від агрегату і прочистивши його. Якщо цього не зробити, пилосос може згоріти, оскільки буде сильно перегріватися.

Також неприємний запах може з'являтися, якщо забилася насадка для збору пилу. В цьому випадку необхідно вимкнути пилосос і прибрати з насадки сторонні предмети, які заважають проходженню повітря. Як правило, це дрібні предмети, такі як фантики від цукерок.

Як позбутися від запаху з пилососа / фото depositphotos.com

Як позбутися від запаху з пилососа - лайфхак

На жаль, далеко не завжди проблему неприємного запаху можна вирішити миттям фільтрів або контейнера для збору пилу. Якщо пилосос смердить пластмасою, вирішити цю проблему звичайним миттям деталей не вийде. В цьому випадку вам на допомогу може прийти один оригінальний лайфхак - використання спецій.

Досвідчені господині рекомендують перед прибиранням розсипати на килимі трохи меленої кориці і тільки після цього вмикати пилосос.

Річ у тім, що запах спеції переб'є неприємний запах пластику, а якщо врахувати, що під час роботи пилосос нагрівається, кориця розкриє свої аромати повною мірою і буде пахнути досить довго та яскраво. 

Вас також можуть зацікавити новини: