Яким боком фольги запікати курку / фото ua.depositphotos.com

На кулінарних форумах нерідко можна зустріти питання про те, якою стороною фольги накривати деко або яким боком класти фольгу, щоб не пригорало. Чи є різниця між матовою і глянсовою поверхнею фольги насправді? Давайте розбиратися.

Різні поверхні у фольги утворюються в результаті технологічного процесу. Алюміній розкочується в тонкі листи фольги металевими валами. Саме в результаті цього процесу одна сторона фольги полірується до блиску, а інша залишається матовою.

Яким боком на деко покласти фольгу

У мережі зазвичай рекомендують загортати продукти для запікання так, щоб матова сторона виявилася зовні. Існує думка, що таким чином матова сторона не буде відображати тепло і продукти запекутся швидше.

Відео дня

Насправді ж не має значення, яким боком класти фольгу: матовою або глянсовою. Кінцевий продукт за смаковими якостями буде однаковим і в першому, і в другому випадку.

Не має значення, яким боком класти фольгу при запіканні картоплі або яким боком фольги запікати бісквіт. Важливо лише те, наскільки щільно загорнуті продукти у фользі: шар повітря між фольгою і продуктами може зменшити температуру простору всередині фольги і тим самим збільшити час готування.

Відзначимо, що існує спеціальна фольга для запікання в духовці. На одну з її сторін нанесено спеціальне антипригарне покриття. Зазвичай ця сторона матова і має спеціальну позначку від виробника.

Яка сторона фольги тримає холод?

Нагадаємо, що глянсова сторона фольги частково відбиває світло і тепло, а матова - навпаки, поглинає тепло. Таким чином, якщо блюдо повинно залишатися холодним, оберніть його глянсовою стороною назовні. Якщо ж ви хочете довше зберегти блюдо теплим, оберніть його глянсовою стороною всередину.

Однак при високій температурі - під час запікання в духовці - ці відмінності не мають ніякого значення.

Вас також можуть зацікавити новини: