
Смажені яйця - одна з найпростіших і найбазовіших страв, які має вміти готувати кожен. Однак, як пише Express, приготувати яйце ідеально не так просто - воно може легко пересмажитися.
Класично навчений шеф-кухар Біллі Парізі поділився, як зробити ідеальну яєчню всього за одну хвилину. Він підкреслив, що головний секрет - це правильна температура. За словами Біллі, він використовує сковороду середнього розміру, яка добре прогрівається.
Спочатку потрібно розбити яйце в миску і переконатися, що в ньому немає шкаралупи. Потім додати трохи жиру в невелику антипригарну сковорідку і розігріти її на слабкому або середньому вогні близько хвилини.
За словами шефа, серед кулінарів часто сперечаються, що краще - вершкове масло чи рослинна олія. "Вершкове масло нагрівається швидше і може підгорати, але надає яйцям насиченого смаку. Рослинна олія ж має вищу температуру димлення і дає змогу готувати на низькому вогні, зберігаючи білок ідеально білим", - пояснив Парізі.
Він додав, що його улюблені варіанти жиру - рослинна олія, несолоне вершкове масло і топлений жир із бекону.
Коли пательня розігрілася, потрібно вилити яйце на пательню і смажити до бажаного ступеня готовності: одну хвилину на середньому вогні або дві - на слабкому. Наприкінці посолити, поперчити і подавати на стіл.
Нагадаємо, раніше УНІАН розповідав, як можна посмажити яйця без олії.