Розповідаємо, як почистити штори в домашніх умовах, не знімаючи з карниза / фото ua.depositphotos.com

У ХХІ століття кожна хвилина - на вагу золота. Прискорений темп життя змушує вдаватися до хитрощів, і шукати можливості робити багато речей швидко і з мінімальною втратою часу і сил. Часто для прибирання будинку не вистачає ні сил, ні часу. Тому сьогодні розповімо вам, як почистити штори не перучи, чи можна пилососити штори і як почистити штори не знімаючи з карниза - ці лайфхаки точно спростять ваше життя!

Як освіжити штори: корисні лайфхаки для господинь

Прання штор - справа не з легких через розміри виробу. А якщо робити це вручну, то і взагалі, здається, нереально! Та й пральна машинка не так вже й спрощує завдання! Як почистити штори на вазі? Відкриємо вам кілька секретів.

По-перше, вам допоможе звичайний рушник: просочіть його водою, складіть "валиком" і просто обережно "побийте" штори на карнизі. Впевнені, вони стануть чистими й свіжими! А якщо у воду, якою ви промокнете рушник, додати кілька крапель кондиціонера для прання - штори стануть ароматними, як після повноцінної стірки в машинці.

По-друге, щоб почистити тканинні штори можна їх регулярно струшувати (приблизно, раз в тиждень): таким чином ви позбудетеся від пилу і зможете приділити більше уваги шторам, коли у вас буде на це час.

Як почистити штори парогенератором / фото ua.depositphotos.com

По-третє, чистка штор на дому стане вашим улюбленим заняттям, якщо ви придбаєте помічників - парогенератор або пилосос.

Але майте на увазі, що деякі види тканини після обробки парою втрачають зовнішній вигляд, а штори плісе, з оксамиту, делікатних тканин взагалі не можна чистити парогенератором!

Що стосується пилососа, то для чищення штор використовуйте малі потужності, а на щітку можна прикріпити м'яку ганчірку (з мікрофібри, наприклад): це допоможе вам пилососити штори і не порушити структуру їх матерії.

Також пилосос допоможе вам почистити штори від шерсті. Спеціальна насадка без зусиль прибере грудки шерсті ваших домашніх тварин і не принесе вам неприємностей. Але зверніть увагу на наявність такої щітки при покупці пилососа.

Крім того, при прибиранні будинку вам буде корисно знати, як випрати штори не знімаючи гачки, - адже це теж досить трудомісткий процес. 

Як випрати штори не знімаючи гачки: відео

Всім відомо, що фіранки й тюль зазвичай зроблені з тонких тканин. УНІАН раніше розповідав, як правильно прати штори та тюль і не зіпсувати їх.

Вас також можуть зацікавити новини: