У цій статті ви дізнаєтеся, чи працює газовий котел без електрики / фото ua.depositphotos.com

Якщо вдома пропадає електрика, це завжди приносить незручності. Особливо гостро цю проблему відчувають ті, у кого встановлено котел. Одразу виникає багато питань, потрібно зрозуміти, як включити котел без світла.

Однак не варто впадати у відчай. Розповідаємо, що робити, якщо не вмикається котел. Виявляється, існує три способи, які допоможуть вам впоратися з цією ситуацією.

Звичайно, ви можете дізнатися заздалегідь, які котли працюють без електрики, і встановити саме їх, проте така можливість є не у всіх. Тому багатьом людям доводиться миритися з труднощами і застосовувати методи, якими вже давно користуються умільці.

Відео дня

Як включити котел без світла - спосіб перший

Багато хто навіть не замислюється про те, як підключити газовий котел від акумулятора, поки це їх не торкнеться. Насправді ж варто заздалегідь продумати кілька варіантів, щоб в екстреній ситуації не хапатися за голову.  В першу чергу, задумайтеся про купівлю невеликого гелієвого акумулятора.

На ринку представлені варіанти за різними цінами, ви точно зможете підібрати пристрій на свій смак і гаманець. Такий акумулятор допоможе вам забути про проблему, коли потрібно терміново збагнути, що робити з газовим котлом, якщо відключили світло.

Цей пристрій запалює газ автоматично, коли вдома зникла електрика. Принцип роботи гелієвого акумулятора простий, він працює за рахунок маленького двигуна. Щоб запустити газовий котел без електрики вам буде достатьньо маленького гелієвого акумулятора, який продають для мопедів.

Як запустити газовий котел без електрики - спосіб другий

Також ви можете використовувати простий автомобільний акумулятор. Однак для нього знадобиться купити ще й звичайний перетворювач. Якщо всі ці "заморочки" здаються для вас занадто складними, але запустити двоконтурний котел без електрики потрібно терміново, просто зверніться за допомогою до людини, у якої є машина. Досвідчений автолюбитель з радістю вам допоможе, для нього це буде простим завданням.

Якщо ж у вас акумулятор, і ви хочете самостійно у всьому розібратися і знати, як запустити насос опалення без світла, уважно вивчіть принцип роботи котла і акумулятора. Ви легко все зрозумієте, важливо не поспішати і уважно поставитися до інструкцій. 

 Як підключити газовий котел від акумулятора - спосіб третій

Цей варіант допоможе вам не тільки запустити насос, але і забезпечити світлом весь будинок. Для цього вам знадобиться інвертор.

Ви можете підключити інвертор і автомобільний акумулятор, завдяки чому зможете користуватися побутовою технікою і розетками. Звичайно, займатися подібним підключенням краще тому, хто розуміє принципи роботи пристроїв і точно знає всю техніку безпеки. 

Вас також можуть зацікавити новини: