Пилосос втратив потужність і не тягне пил / depositphotos.com

Пилосос - пристрій, без якого неможливо уявити якісне прибирання. Віник не є вдалою заміною, так як він не здатний так ретельно зібрати весь пил і сміття. УНІАН розповість, чому пилосос втрачає силу всмоктування і що робити, якщо він перестав збирати пил.

Раніше ми говорили про те, що робити, якщо від пилососа смердить.

Пилосос працює, але не всмоктує - причини поломки

Фахівці з ремонту пилососів стверджують, що існує всього 5 причин, за якими найчастіше власники техніки стикаються з відсутністю всмоктування пилу в пилососі. У більшості випадків, виправити ситуацію можна самостійно - без допомоги майстра.

Відео дня

Засмічений мішок (пилозбірник)

Одна з найпоширеніших причин відсутності тяги - мішок для збору сміття, який повністю заповнений. "Повністю" - це на 2\3 від загального обсягу мішка. Якщо ви залишите цю ситуацію без уваги, то пилосос буде всмоктувати пил все гірше і гірше, а потім зовсім перегріється і зламається. У цій ситуації вам потрібно:

  • замінити пилозбірник на новий (якщо він у вас одноразовий);
  • почистити багаторазовий мішок (витрусити від сміття, вимити під проточною водою і висушити).

Пилозбірники в сучасних пилососах не особливо довговічні - їх вистачає на 3-4 промивання, а з кожним наступним разом якість прибирання буде помітно погіршуватися. Ідеальний вихід з такої ситуації - покупка нових мішків для сміття, що підходять до вашої моделі пилососа.

Засмічений фільтр

У деяких пилососах разом з мішками або замість них використовуються спеціальні HEPA-фільтри. Вони зберігають свою функцію до 45-55 годин активної роботи, а після цього засмічуються. Звичайні потрібно викидати, а пластикові можна помити і поставити назад. Важливо враховувати, що після кожного разу поновлення функція втягування буде погіршуватися, тому краще мати вдома кілька запасних фільтрів.

Механічні пошкодження пилососа

Якщо ви помітили, що пристрій погано виконує свою пряму функцію, огляньте його на предмет тріщин, вм'ятин на корпусі або зламаних насадок. Виявивши ту чи іншу поломку, її потрібно оперативно замінити, тому що навіть зовнішні пошкодження техніки впливають на її продуктивність.

Засмічені шланг, трубка або щітки

Ці деталі теж іноді виходять з ладу - шланг може продірявитися або бути недостатньо щільно закріплений. Щітку, що засмітилася, потрібно очищати вручну, а якщо вона в формі валика, то тільки міняти на нову. Те ж саме стосується і труби - деякі пилососи оснащені функцією контролю тяги (кнопка розташовується на ручці). Для того, щоб встановити пилосос на повну потужність, залиште кнопку в закритому положенні.

Зламаний двигун або кабель

Пилосос, який під час роботи нагрівається - це зламаний пилосос. Всмоктуючи пил, він повинен залишатися холодним, в іншому випадку двигун працює некоректно, що свідчить про його поломку. Крім того, всередині шнура, який часто треться об стінки квартири під час прибирання, можуть обірватися контакти. Це єдина ситуація, в якій ви безсилі - необхідно звертатися до майстра.

Вас також можуть зацікавити новини: