Чи можна їсти шоколад з білим нальотом / фото depositphotos.com

Шоколад - це ласощі на всі часи та будь-який вік. Як можна відмовити собі в шматочку солодкого шоколаду - не уявляємо. Від кількості видів цього десерту розбігаються очі, але напевно, кожен стикався з таким доповненням, що розчаровує, як білий наліт.

УНІАН розбирався, чому з'являється білий наліт на шоколаді та чи можна їсти такий смаколик.

Раніше ми говорили про те, як зробити шоколадний крем для торта самостійно.

Відео дня

Чому на шоколаді з'являється білий наліт - банальна причина

Білий наліт на шоколаді - це натуральні масла какао-бобів. Вони проступають на поверхні в тому випадку, коли солодощі неправильно зберігали. Наприклад, були різкі перепади температур.

Крім того, такий наліт може з'являтися, якщо виробник використовував синтетичний цукор.

Чи можна їсти шоколад з білим нальотом - несподівана відповідь

З огляду на те, що білий наліт не є ознакою зіпсованого продукту, то такий шоколад їсти можна. Він абсолютно нешкідливий для здоров'я людини.

Крім того, білий наліт на шоколаді підтверджує його натуральність. Річ у тім, що замінники какао-масла не дають такого ефекту.

Що робити якщо шоколад побілів - проста порада

Попри те, що шоколад з білим нальотом не дуже естетичний зовні, але його легко можна використовувати для випічки, наприклад, для печива з шоколадною крихтою.

Або ж його можна просто з'їсти, адже наліт не впливає на смакові якості улюбленого десерту.

Вас також можуть зацікавити новини: