
Домашній шоколадний крем можна використовувати у випічці і пирогах, начинити ним вафельні трубочки або змастити бісквітні коржі для торта. Дуже смачно використовувати його як соус для млинців або оладок, або навіть як самостійний десерт до чаю. Пропонуємо вам 4 простих і однаково смачних рецепта домашнього шоколадного крему.
- Простий шоколадний крем з вершками
- Шоколадний крем для торта з какао
- Заварний шоколадний крем
- Сирно-шоколадний крем
Простий шоколадний крем з вершками
- Вершки 33% - 215 г.
- Темний шоколад 54% - 80 г.
Шоколад розламати на невеликі шматочки або натерти на тертці. Із загальної кількості вершків відміряти 65 мл. Решту поставити в холодильник. Ці вершки влити в каструлю, довести до кипіння і зняти з вогню. Всипати шматочки шоколаду, перемішати і розчинити. Поставити суміш в холодильник.
Решту вершків дістати з холодильника і відразу збити блендером. Змішати збиті вершки з шоколадною масою. Поставити в холодильник крем на 12 годиною. Перед використанням ще раз збити масу блендером.
Шоколадний крем для торта з какао
- Какао-порошок - 15 г.
- Молоко 3% - 250 г.
- Цукор - 1.5 стол.л.
- Вершкове масло - 25 г.
- Борошно - 20 г.
- Сіль - щіпка.
- Ванілін - щіпка.
Какао просіяти через ситечко. Змішати з цукром, дрібкою солі і ваніліну. Влити в каструлю або металеву миску 150 г молока і поставити на плиту на середній вогонь. Решту молока змішати з борошном, щоб не залишилося грудочок.
Коли молоко на плиті стане гарячим, але не закипить, всипати суху суміш з какао і відразу добре перемішати. Варити 2-3 хвилини на мінімальному вогні. Потім влити в каструлю суміш борошна і молока. Помішуючи ложкою, варити ще кілька хвилин. Потім додати м'яке вершкове масло і варити крем ще кілька хвилин.
Використовувати крем можна коли він повністю охолоне.
Заварний шоколадний крем
Такий крем готується в каструлі з товстим дном або на водяній бані. При другому способі верхній посуд не має торкатися води. Рецепт заварного крему ми вже публікували. А щоб зробити його шоколадним, додайте тертий чорний шоколад за кілька хвилин до закінчення варіння.
Сирно-шоколадний крем
- Вершкове масло - 60 г.
- Цукрова пудра - 40 г.
- Темний шоколад - 50 г.
- Какао-порошок - 10 г.
- Сир дрібнозернистий - 130 г.
Шоколад заздалегідь розтопити на водяній бані або мікрохвильовці і остудити до кімнатної температури. Масло нагріти до кімнатної температури. Збивати м'яке масло блендером кілька хвилин. Потім додати до масла цукрову пудру і розтоплений шоколад. Ще раз збити блендером. Потім додати сир і в останній раз збити блендером до однорідності.
Крем прибрати в холодильник на 20 хвилин. Такий крем відмінно підходить до млинців і тортів.