Скільки вимочувати печінку в молоці та що використовувати, крім нього / колаж УНІАН, фото freepik.com

Печінка - це відносно недорогий і корисний продукт, але не всі господині люблять його готувати. Причина тому - характерний запах і легка гіркота. Щоб їх позбутися, печінку рекомендують перед приготуванням замочити. Давайте розберемося, як правильно вимочувати свинячу печінку, яловичу та курячу і що для цього краще використовувати.

Як вимочувати свинячу печінку, яловичу та курячу

Спочатку печінку потрібно підготувати: видалити з неї плівки та прожилки. Досвідчені кулінари радять для цього вимиту печінку опустити в окріп на 30 секунд - плівка зніметься значно легше. Потім продукт нарізають на шматочки середнього розміру.

Найчастіше печінку вимочують у молоці - це прибирає гіркоту і робить текстуру м'якшою. Замочують у молоці від 30 хвилин до кількох годин, а після промокають паперовими рушниками, щоб прибрати зайву вологу.

Відео дня

Чи потрібно вимочувати курячу печінку перед приготуванням? Зазвичай цього не роблять, оскільки продукт сам по собі м'який і не має гіркоти, характерної для свинячої. Але за бажанням курячу печінку можна замаринувати.

У чому вимочувати печінку, крім молока

Що робити, якщо вдома немає молока? Чи можна і чи потрібно вимочувати печінку у воді в цьому випадку? Ось що радять використовувати досвідчені господині.

  • Солона вода

На 1 л води беруть 1 ст. л. солі (без гірки) і додають дрібку цукру - для балансу смаку. Вимочують печінку 30 хвилин - 2 години, потім обов'язково промивають.

  • Сода

Посипають печінку харчовою содою і залишають на 1 годину, а потім ретельно миють.

Важливо: із содою не можна перестаратися - інакше це позначиться на смаку.

  • Вода з содою і сіллю

На 5 літрів води беруть 2 ст. л. соди і 2 ст. л. солі. Замочують печінку на 1-2 години, потім промивають.

  • Гірчиця

На 1 л води беруть 1 ст. л. сухої гірчиці, розмішують до повного розчинення. У цей розчин кладуть печінку на кілька годин, потім промивають і обсушують.

За бажанням печінку можна також замаринувати: для цього беруть 1,5 л води, 1 ст. л. меду + 1 ст. л. соку лимона, змішують і заливають печінку на 4 години. Такий маринад надає цікавого смаку.

Нагадаємо, раніше ми також розповідали, як робити, якщо пересолив шашлик - що робити в цьому випадку.

Вас також можуть зацікавити: