Для очищення конфорок знадобляться окріп, лимонна кислота і вода / фото depositphotos.com

Якщо на вашій газовій плиті почорніли конфорки, і полум'я крізь них ледве пробивається чи його взагалі немає, саме час розв'язувати проблеми. З іржею, нагаром і жиром на конфорках можна легко впоратися, зробивши домашні засоби, і є спосіб "оживити" полум'я, не витративши на виклик майстра кругленьку суму.

Тепер все по черзі. Для очищення алюмінієвих конфорок газових і електричних плит від сильної іржі і нагару вдома приготуйте засіб, який складається з таких інгредієнтів:

  • лимонна кислота - 90 грамів;
  • нашатирний спирт - 20 г.

Також вам знадобиться 1 літр окропу.

Відео дня

Як почистити алюмінієві пальники різних плит вдома від іржі та нагару - лайфхак

Покладіть пальники в контейнер, висипте зверху лимонну кислоту, залийте все окропом і акуратно перемішайте рідину маленькою ложкою - лимонна кислота має повністю розчинитися. Після цього влийте нашатир і відразу ж закрийте контейнер кришкою. Зверніть увагу - нашатирний спирт дуже їдкий, тому краще бути у масці.

Залиште конфорки у розчині на цілу ніч. Потім по них потрібно буде пройтися щіткою, щоб видалити забруднення, яке залишилося.

Як очистити конфорки електроплити від іржі, ми з вами розібралися, а тепер будемо боротися з жиром, який може залишитися і після тривалої обробки таким "агресивним" розчином. Для знежирення поверхонь підготуйте:

  • 1 л теплої води;
  • засіб, яким ви миєте посуд.

Перекладіть в контейнер раніше відмочені у розчині пальника, залийте мийним засобом, візьміть зубну щітку і ретельно пройдіться нею по всіх поверхнях. Після такої обробки конфорки мають стати просто ідеально чистими. Якщо вони майже чисті, і ви просто хочете їх "освіжити", можна використовувати не такий їдкий розчин.

Чим очистити конфорки електричної плити чи газової від свіжого бруду

У такому разі застосовуйте не дуже агресивний домашній засіб. Для його приготування знадобляться лише окріп і лимонна кислота. Залийте конфорки окропом так, щоб він їх повністю покрив, і додайте 2 столові ложки лимонної кислоти. Після того, як вода повністю охолоне, відчистьте поверхню конфорок від забруднення, яке лишилося.

Зверніть увагу, що обидва способи не підходять для очищення пофарбованих чи емальованих поверхонь - їх зовнішній вигляд може погіршитися. Тобто красиві кришки від конфорок у такі розчини не кладіть.

Ми з вами розібралися, як почистити пальник газової плити чи електричної, а ось тепер розберемося з більш делікатним процесом - очищенням сопла. Зазвичай, щоб дістатися до сопла, варто просто підняти кришку конфорки - ви там побачите маленьку дірочку, крізь яку надходить газ.

Перед тим, як братися за основну частину роботи, підготуйте "фронт" - постарайтеся максимально відчистити від бруду поверхню конфорки, яка знаходиться біля сопла. Після цього візьміть шпильку і беріться за головне.

Як прочистити сопло конфорки - інструкція

Головне у цій справі - щоб руки не тремтіли. Увімкніть газ (не на максимум) і прочищайте дірочку шпилькою. Газ має бути включеним, щоб бруд вилітав назовні.

У запущених випадках шпильку дуже важко всунути у сопло. Якщо у вас така ситуація - намагайтеся поступово виколупувати бруд, який забив дірочку.

Завдяки ось таким простим діям ваша конфорка знову буде працювати нормально.

Раніше УНІАН писав, як відчистити плиту без зусиль за 15 хвилин, щоб вона виглядала, як нова.

Вас також можуть зацікавити новини: