Поради, як почистити клавіатуру комп'ютера / фото ua.depositphotos.com

Всі користувачі стаціонарних комп'ютерів і ноутбуків рано чи пізно стикаються з проблемою, коли клавіатура забруднюється і починає погано працювати, або на неї проливається рідина. Як почистити клавіатуру комп'ютера – розповімо в матеріалі.

Як почистити клавіатуру - покрокова інструкція

Щоб знати, як правильно почистити клавіатуру, потрібно відштовхуватися від того, з яким родом забруднення його ступеня ви зіткнулися. Чистка може бути поверхневою або глибокою, відповідно методи, як почистити клавіатуру комп'ютера в домашніх умовах, будуть істотно відрізнятися.

Для легкої чистки потрібно спочатку перевернути і трохи потрясти клавіатуру: після цього частина крупного сміття випаде з неї. Потім потрібно взяти невеликого розміру щітку і з її допомогою прибрати залишки пилу та інше сміття, яке застрягло в отворах між кнопками.

Відео дня

Важливо бути в курсі, як почистити клавіатуру від пилу у важкодоступних місцях: це можна зробити пилососом або балончиком, що містить стиснене повітря. Також взяти простий фен, але дути треба виключно негарячим повітрям.

Жир з поверхні комп'ютерної клавіатури ефективно забирається за допомогою паперових серветок або ж мікрофібри. Пам'ятайте, що заборонено використовувати вологі ганчірки, щоб уникнути потрапляння всередину рідини.

Більш ретельне очищення клавіатури треба робити кожні три місяці. Покроково розповімо, як його проводити:

  • Перед початком краще зробити фотографію клавіатури.
  • Потім її потрібно перевернути і викрутити всі шурупи з тильного боку.  
  • Тепер з верхньої її частини треба акуратно видавити всі клавіші назовні, за винятком Enter.
  • Після цього клавіші кладемо в раковину і промиваємо за допомогою проточної води, в особливо брудних місцях використовуємо зубну щітку для чищення. Чекаємо, поки клавіші висохнуть.
  • Пластик верхньої частини також промиваємо водою і даємо висохнути.
  • Потрібно назад закріпити кнопки на свої початкові місця, зібрати обидві сторони клавіатури і закрутити шурупи.

Після цього обов'язково треба підключити клавіатуру до комп'ютера, щоб дізнатися, чи нормально функціонують всі кнопки.

Як почистити клавіатуру ноутбука - зробіть це самі

Перш, ніж почистити клавіатуру ноутбука, потрібно її також сфотографувати. Починаємо зі зняття клавіш, які прикріплені засувками: використовуємо скріпку або плоску викрутку для їх відтягування. Треба бути гранично обережним, щоб не зламати пластик.

Потім чистимо місця кріплень серветкою або вологою тканиною, особливу увагу приділяємо стикам. Клавіші треба промити в воді з милом або в антисептику. Висушені клавіші закріплюємо назад на ноутбук, краще почати з великих, а потім вставити на місце інші.

Відповідь на питання, як почистити клавіатуру на макбуків, досить проста – спосіб нічим не відрізняється від того, який застосовується до звичайних ноутбуків.

Також на випадок пролиття рідини на пристрій необхідно знати, як почистити залиту клавіатуру ноутбука. Якщо на клавіатуру розлилася вода, чай або ще якийсь напій, її негайно треба перевернути і добре струсити. Потім ретельно протріть її ганчіркою або серветкою і залиште в перевернутому положенні на добу. У тому випадку, якщо через день клавіатура не буде працювати, потрібно вдатися до вище описаного способу чищення ноутбука.

Раніше ми писали, чим витерти екран телевізора і не зіпсувати його.

Вас також можуть зацікавити новини: