Злив у раковині можна почистити за допомогою звичайного кетчупу / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Зливний отвір у раковині завдає клопотів кожній господині. Наприклад, на кухні він часто забруднюється жиром або залишками заварної кави, що призводить до зміни кольору металу. Найчастіше бруду позбавляються хімікатами, проте запах від них не з приємних. Раніше УНІАН розповідав, як відмити кран від нальоту, у цьому матеріалі розберемося, як почистити злив за допомогою одного дивовижного лайфхака.

Ви напевно бачили масу порад про те, як почистити злив у раковині на кухні або у ванній за допомогою гарячої води і солі, соди з оцтом, лимонної кислоти. Але є ще один маловідомий спосіб - використовувати кетчуп, пише The Sun.

Як почистити злив на кухні кетчупом

Для початку, одягніть рукавички. Чистота - це добре, але про шкіру теж потрібно дбати. Далі дійте за такою схемою:

Відео дня
  • нанесіть на зливний отвір кетчуп (соусу не шкодуйте);
  • залиште на 10 хвилин "попрацювати";
  • витріть кетчуп вологою губкою.

Ви здивуєтеся, як швидко позбудетеся забруднень. А щоб зливний отвір блищав, можете ще й натерти його сухою ганчіркою з мікрофібри.

Чистимо зливний отвір у раковині кетчупом - як це працює

Річ у тім, що кислотність кетчупу допомагає роз'їдати бруд і "полірує" металеву поверхню. Оцет і томати в його складі утворюють м'який розчин, здатний видалити не тільки забруднення, а й боротися з потьмянінням металу.

До речі, це ще й чудовий спосіб, як почистити злив у ванній. Кислотність соусу допоможе освітлити метал і видалити окислення від постійного використання води без необхідності вдаватися до агресивних хімікатів.

Щоб підвищити ефективність цього способу, перед тим, як почистити злив у душовій кабіні, додайте в томатний соус трохи дрібної солі. Вона діятиме як м'який абразив і допоможе видалити більш стійкі забруднення.

Вас також можуть зацікавити новини: