Автомобільні "очі" можуть почати блищати після обробки содою разом з одним із цитрусових / колаж УНІАН з фото pixabay.com

Багато автолюбителів цікавляться, як відполірувати фари в домашніх умовах, щоб вони блищали і не були каламутними. Це дуже важливо, оскільки через помутнілі та пожовклі "очі" видимість на дорозі в темний час доби може бути дуже погана, що, в гіршому випадку, може призвести до ДТП.

Якщо ви не знаєте, чим відполірувати фари, то можете спробувати використати копійчані доступні інгредієнти, які, можливо, просто зараз є у вас на кухні. Йдеться про лимон і соду. Працювати з цими продуктами дуже просто, головне - дотримуватися кількох елементарних правил.

Крім цитрусового і соди, також знадобляться для роботи:

Відео дня
  • пульверизатор;
  • вода;
  • ганчірки;
  • ніж.

Ще потрібна буде малярська стрічка, щоб не забруднити і не зіпсувати кузов машини.

Як почистити фари лимоном і содою - покрокова інструкція

Переконайтеся, що у вас твердий фрукт - він має бути незіпсований і соковитий. Розріжте цитрусовий ножем навпіл, візьміть одну з половинок і щедро насипте на неї соду. Потім натисніть на половинку, щоб виділився сік і почалася хімічна реакція - все почне шипіти. Після цього старанно натирайте "око" машини лимоном із содою. Періодично підсипайте на цитрусовий соду і видавлюйте сік.

Чищення фари лимоном і содою непростий процес. Коли з однієї половини фрукта весь сік буде вичавлений, беріть другу половину і повторюйте операцію. Після того, як ви відчистите фару, з неї потрібно буде змити саморобний засіб для чищення. Для цього вам знадобиться багато води. Потім ретельно протріть фару ганчіркою.

Ми з вами розібралися, як відполірувати фари лимоном із содою. Зверніть увагу, що цей спосіб може допомогти фарам, які не дуже "вбиті". Якщо ж фара серйозно помутніла, краще одразу ж вдаватися до більш серйозного методу, наприклад, полірування різним наждачним папером та обробкою поліролем.

Раніше УНІАН з'ясував, чому запотіває лобове скло, і що потрібно робити, щоб позбутися цієї проблеми.

Вас також можуть зацікавити новини: