Як зберігати продукти в холодильнику - головні правила / фото ua.depositphotos.com

Холодильник - невід'ємна частина будь-якого будинку. Однак не всі знають, як зберігати продукти в холодильнику, щоб вони довше не псувалися. Насправді, кожна полиця призначена для певної їжі.

Раніше УНІАН розповідав, чому холодильник працює, але не морозить.

Як правильно розкласти продукти в холодильнику - де і що зберігати

Для того щоб ваша їжа не псувалася і не "забирала" аромати інших товарів з магазину, важливо пам'ятати про те, що можна зберігати на верхній полиці холодильника, а що краще класти вниз:

Відео дня
  • На верхній полиці потрібно зберігати тільки ті продукти, які вже готові до приготування. Там ви можете залишати вже приготовлену їжу або її залишки. Все, що ви можете дістати і одразу їісти, підходить для верхньої полиці. 
  • На середній полиці ви можете зберігати швидкопсувні продукти. Також там можна залишати яйця, молоко або вершки.
  • Найнижча полка якраз призначена для того, щоб там можна було залишити сире м'ясо або рибу. 
  • У дверцятах холодильника ви можете зберігати спеції, воду, оцет, соняшникову олію, соуси, напої. Багато хто не знає, що дверцята є найтеплішим місцем в холодильнику, а тому там точно не варто залишати продукти, які потрібно зберігати при низьких температурах. 

Шухляди для зберігання продуктів в холодильнику, найчастіше, діляться на два типи: ящики з високим і низьким рівнями вологості. Якщо ви будете розуміти різницю, то питання про те, як зберігати продукти в холодильнику, щоб вони не псувалися, не вжене вас в ступор.

В ящик з високою вологістю можна класти овочі в пластикових контейнерах з негерметичною кришкою або ж продукти в папері. У відсік з низькою вологістю краще скласти фрукти (окремо від овочів).

В якому посуді можна зберігати продукти в холодильнику - поради

Готову їжу найкраще зберігати у скляному посуді. Виробіть звичку - усі готові страви перекладати з каструль і сковорідок в ємності зі скла. Однак якщо ви не плануєте зберігати котлетки або печеню в сковорідці дуже довго, то її можна залишити в холодильнику і обов'язково накрити кришкою.

Зберігання продуктів у пластикових контейнерах припустимо, якщо це овочі або фрукти - нічого іншого там залишати не можна. Ємності, для яких у вас немає кришок, варто закривати фольгою або хоча б харчовою плівкою.

Також категорично заборонено зберігати їжу в меламіновому посуді. Ємності з термоактивного пластику не призначені для холодильника. Крім цього, з такого посуду взагалі краще не їсти.

Посуд з алюмінію і чавуну також не підходить для зберігання їжі в холодильнику. Виявляється, алюміній може окислюватися і "отруювати" продукти, а чавун часто іржавіє, тому в ньому краще не залишати продукти.

Вас також можуть зацікавити новини: