Три способи, як швидко очистити душову лійку / depositphotos.com

Миття ванни і душа - не найприємніше заняття, мало яка господиня із задоволенням цим займається. Додає і страждань той факт, що деякі місця особливо важко відмити. УНІАН з'ясував, як почистити лійку душу оцтом і содою, а також лимонною кислотою за рецептом досвідчених господинь.

Як почистити душову лійку содою - лайфхак

Для того щоб використовувати цей унікальний спосіб і отримати шикарний результат, розведіть в глибокій ємності половину склянки соди і теплу воду так, щоб консистенція нагадувала зубну пасту. Перемішайте, надіньте рукавички і ретельно змастіть душову лійку цією "кашкою". Залиште на 25 хвилин, потім потріть щіткою або губкою і змийте водою. У підсумку ви здивуєтеся, як прибрати наліт з душової лійки, виявляється, просто і легко.

Як почистити душову лійку оцтом - два способи

Використовувати оцет, як миючий засіб для душу, можна по-різному. Перший варіант підходить для тих, хто розібрати лійку з якихось причин не може. Вам потрібно взяти целофановий пакет, налити в нього склянку оцту і зафіксувати пакет на лійці канцелярською гумкою або скотчем так, щоб проблемна частина конструкції була повністю занурена в оцет. Залишити на годину, а потім зняти пакет і промити душ теплою водою.

Відео дня

Другий спосіб ідеальний, якщо лійка розбірна. Промийте її водою з-під крана, щоб прибрати вапняний наліт всередині конструкції. Потім змочіть стару зубну щітку в оцті і почистіть лійку. Далі налийте оцет в глибоку миску, покладіть туди деталь від душу і залиште на ніч. Вранці промийте теплою водою і витріть м'якою тканиною.

Як очистити душову лійку лимонною кислотою

В цьому випадку вам потрібно налити в тазик гарячу воду (можна киплячу) і розвести в ній лимонну кислоту з розрахунку 50 грам на 1 літр. Розмішати, замочити в цьому розчині душову лійку на 1-2 години, потім потерти щіткою і змити теплою водою залишки засобу.

Вас також можуть зацікавити новини: