Апетитні картопляні зрази - головні секрети / ua.depositphotos.com

Картопляні зрази можна робити з різними начинками - з фаршем, з м'ясом, з грибами, з капустою і тд і тп. Основна проблема, з якою стикаються багато господинь - зрази тріскаються і розвалюються при смаженні. УНІАН з'ясував, в чому секрет цієї страви і як правильно її готувати.

Раніше ми говорили про те, для чого потрібно додавати оцет в борщ.

Зрази картопляні виходять, але розвалюються - причини

На вигляд здається, що приготувати зрази не складно - потрібно сформувати корж з пюре, всередину його покласти начинку, заліпити края і обсмажити зрази на сковороді. Однак, в процесі смаження блюдо може розвалюватися - причини у цього такі:

Відео дня
  • сорт картоплі не підходить для пюре;
  • пюре занадто рідке - з нього не виходить правильно сформувати коржі;
  • картопляне пюре занадто сухе - через це з'являються тріщини;
  • картоплю ви варили не в мундирі.

Останній пункт особливо цікавий. У ньому і полягає один з головних секретів ідеальних зразів - картоплю потрібно варити в мундирі і тільки потім з неї робити пюре. До того ж, в картопляну масу не варто додавати молоко, а ось 2-3 ст.л борошна не завадять - воно "склеїть" масу.

Картопляні зрази - рецепт з курячим фаршем

Таке блюдо виходить дуже ніжним і соковитим, якщо дотримати технологію приготування. Подавати його краще зі сметаною.

Для приготування картопляних зразів вам знадобляться:

  • картопля - 600 гр;
  • куряче філе - 250 гр;
  • яйця - 1 шт;
  • ріпчаста цибуля - 1 шт;
  • пшеничне борошно - 2 ст. л;
  • рослинна олія - 2 ст. л;
  • панірувальні сухарі - 100 гр;
  • сіль, перець - за смаком.

Картоплю вимити, відварити в мундирі до готовності. Куряче філе нарізати кубиками, цибулю подрібнити. Все це обсмажити на сковороді до золотистого кольору, а потім перетворити на фарш. Посолити, поперчити.

Поки картопля в мундирі ще гаряча, очистити овочі і зробити з них пюре. Додати борошно, яйце, сіль і перець, перемішати. Сформувати з пюре корж, на середину викласти 1 ч.л начинки, надати зразу овальну форму. Обваляти в панірувальних сухарях і обсмажити на олії до золотистої скоринки.

Вас також можуть зацікавити новини: