Росії не можна було робити гербом диво-птицю з двома головами / фото УНІАН

Герб Росії - двоголовий орел, який був затверджений 11 квітня 1857 року імператором Олександром ІІ, не є вдалим символом для держави.

Про це в коментарі Главреду заявив астролог Влад Росс.

"Двоголовий орел - це візантійський герб і символ. "Розділяй і володарюй" - таким було головне гасло у Візантії. Як раз те, про що йдеться в цьому гаслі, відбувається у нашого сусіда: у Росії немає певного вектора при вирішенні будь-яких завдань, вона завжди дивиться в двох напрямках одночасно, причому в протилежних - Європа і Китай. Росія, не в останню чергу через такий герб, ніяк не може чітко визначитися зі своїм вектором розвитку і шляхом: чи це імперія, чи це демократична держава", - зазначив астролог.

Відео дня

За словами Росса, Росії не можна було робити гербом диво-птицю з двома головами.

"Це - однозначно негативний імперський амбітний символ, який рано чи пізно розколе на частини. Такий символ, прийнятий за герб, абсолютно нещасливий для держави. Він обіцяє вічну подвійність, невизначеність і незрозумілість для всього іншого світу. Крім того, такий герб призводить до того, що права рука не знає, що робить ліва рука в державі. Природно, це призводить до безладу", - пояснив він.

Читайте також"Жорсткий вихід": астролог спрогнозував, чим завершитися Brexit

Спосіб вирішення проблеми Росії - один: "додати" центральну голову, переконаний астролог.

"Тоді її символом був би справжній дракон - триголовий дракон, який у казках завжди був сильним і страшною істотою. Але третя голова була б головною і визначальною. Вона могла б згуртувати й забезпечити монолітність державного утворення. А так, із нинішнім гербом, Росія буде тільки розгойдуватися з боку в бік - від імперського амбіційного у демократичний режим, потім назад, і так до нескінченності", - додав Росс.

Крім того, астролог вважає, що Росії взагалі не варто було робити символом орла.

"Їй потрібна інша птиця - сова. У період татаро-монгольського ярма була сова Золотої орди. Ось Росії цілком відповідає такий символ: відмінний символ для країни, головуючої в "тайговому союзі". З одного боку, я, звичайно, жартую, але з іншого, якщо серйозно - сова є сильним хижим птахом, який відмінно передає суть російської влади. В Росії досі залишилося татаро-монгольське сприйняття влади, так чому ж не сова?", - резюмував Росс.

Нагадаємо, раніше астролог заявляв, що одіозна колишня прокурор Криму Наталія Поклонська, яка днями відзначила свій 39-й день народження, має великі шанси на політичну кар'єру, аж до того, що може стати навіть президентом Росії.