За прогнозом астролога, нова Рада буде "ручний" / фото УНІАН

Через те, що для проведення дострокових парламентських виборів в Україні була обрана несприятлива дата, новообрана Верховна Рада може бути розпущена достроково, так й ефективність її роботи викликає питання.

Про це у коментарі "Главреду" розповів астролог Влад Росс.

"Найкращою датою для проведення виборів було б 4 серпня, коли Меркурій перебував би в директному русі, і зірки в цілому обіцяли б нормальну роботу Ради протягом усіх п'яти років. Через неправильно підібрану дату і явка склала менш 50%, а низька явка згодом може формально бути використана як привід для сумнівів у тому, що парламент легітимний", - зазначив астролог.

Відео дня

Читайте такожГороскоп на тиждень: астрологи назвали щасливчиків серед знаків Зодіаку

"До того ж, 21 липня Меркурій перебував у ретроградному русі, а все, що робиться при такому положенні Меркурія, ніколи не закінчується у відповідний термін, а зривається. Тому ніколи підписання важливих договорів і документів, проведення знакових заходів не призначаються на дні, коли Меркурій ретроградний. Тому можемо очікувати, що через півтора-два роки може виникнути серйозна парламентська криза або конфліктні ситуації, які призведуть до дострокових парламентських виборів", - додав він.

З цієї причини, за словами Росса, будь-яка коаліція в новому парламенті може виявитися недовговічною.

"Прогнозую, об'єднаються і будуть діяти спільно Слуга народу і Голос Вакарчука. Батьківщина Тимошенко також може бути прийнята в коаліцію, але на правах "молодшого брата" та без важливих посад для членів Батьківщини. Поки що зірки вказують на те, що Юлії Володимирівні навряд чи "світить" прем'єрське крісло, тому що нові обличчя навряд чи захочуть брати старого політика в команду для керівництва країною. Тому я схильний думати, що Слуга народу і Голос розіграють коаліцію на двох, плюс мажоритарники. Адже результат у мажоритарних округах, незважаючи на всі не особливо райдужні соціологічні прогнози в цій частині для Слуги народу, може пропрезидентську політичну силу приємно здивувати – у неї може виявитися досить "багнетів", щоб створити коаліцію без старих політиків. Новачки й самі впораються", - пояснив експерт.

Читайте також"Попрацює добре, але не довго": астрологи нікого прогноз, якою буде нова Рада

За його прогнозами, Дмитро Разумков цілком здатний очолити парламент.

"А ось прем'єр-міністра України призначить Держдеп США. У цьому питанні мало що буде залежати від Володимира Зеленського – тут буде Америка задавати правила гри. Швидше за все, прем'єром стане Владислав Рашкован, Близнюки за знаком Зодіаку, в гороскопі якого очевидний зірковий час, і він пов'язаний з МВФ", - заявив Росс.

Взагалі, в новій Раді мало що буде вирішуватися - всі ключові й важливі рішення будуть прийматися в Офісі президента, вважає астролог.

"Парламент стане ручним, плюс багато в чому країна буде керуватися з Вашингтона. Адже що партія Вакарчука пов'язана з американськими грошима, що Зеленський залежить від кредитів МВФ і боргів, які Україна повинна виплатити фонду", - заявив він.

Росс прогнозує, що Петро Порошенко не буде мати жодного впливу в новій Раді. "Якщо таки буде знята депутатська недоторканність (а ймовірність цього дуже і дуже висока), наскільки я знаю, Захід вже потурбувався про те, що Порошенко буде захищений від кримінальних покарань, "дах" на Заході у нього є. А проти нього буде багато кримінальних справ", - сказав експерт.

Проросійська партія Опозиційна платформа – За життя, на думку Росса, стане в Раді символічним маргінальним угрупованням, зацікавленим тільки у підриві економіки Україні та роботи парламенту.

"ОПЗЖ буде робити все, щоб з 1 січня припинилися будь-які поставки (транзит) російського газу через українську ГТС. Вони зроблять все, щоб знищити економіку нашої країни. Таким чином, вони хочуть довести, що за Зеленського нічого доброго не буде. А за допомогою телеканалів, які нібито скуповує Медведчук, а насправді – Кремль, буде йти запекле мочилово Зеленського та його команди, а також буде насаджуватися культ особистості Путіна в Україні. NewsOne, ZiK, скоро – Інтер та інші стають рупорами Кремля вже найближчим часом. Вони повністю підпорядковані Росії, це – канали Путіна, а не Медведчука. Я проти закриття ЗМІ, але якщо Зеленський не прикриє ці шкідливі канали, то його рейтинг через півроку буде таким же, як у Порошенка, не залежно від його дій", - резюмував він.