Мити посуд у чужому домі - погана прикмета / фото ua.depositphotos.com

Життя часто оповите різними забобонами, а народні прикмети і зовсім невід'ємна частина реальності. Хтось вірить у послання предків, хтось вважає це дурістю, але факт залишається фактом - будь-яка прикмета не з повітря з'явилася.

Наші родичі з минулого передали свою мудрість через століття. Багато послань ні що інше, як застереження. Одна з найпоширеніших прикмет стосується, здавалося б, абсолютно повсякденної дії - миття посуду.

УНІАН розбирався, чому чужій людині не можна мити посуд.

Відео дня

Чи можна мити посуд у чужому домі

Миття посуду може бути не найулюбленішим заняттям, але вже точно, на перший погляд, не віщує нічого поганого. Виявилося, це не так. Будучи в гостях, навіть у близьких людей ніколи не мийте посуд.

Звичайно, якщо родичі або близька подруга просить допомогти, то складно відмовити. У цьому разі можна запропонувати іншу посильну допомогу, але безпосередньо від миття посуду краще відмовитися.

Чому не можна мити посуд у гостях - що говорять прикмети

Кожен предмет, з яким людина стикається, якийсь час зберігає відбиток її енергетики. Звісно, якщо використовувати предмет щодня, то він накопичуватиме енергетику свого власника і це стосується всього, навіть посуду.

Водночас езотерики переконані, що вода, як природна стихія, що має властивості очищення, може змити все, навіть чужу ауру. Вважається, що якщо мити посуд у гостях, то це означає віддати свою енергію для відновлення енергії господаря житла.

Але це не єдина причина, чому не можна мити посуд у чужому домі. Наші предки вірили в накопичення енергетики предметами будинку. Звідси й з'явилося твердження, що якщо чужа людина, яка прийшла в гості, помиє посуд, то вона залишить частину своєї енергії, яка може мати руйнівну силу. Сім'я таким чином може втратити щастя, а також з'являтимуться, здавалося б, безпідставні конфлікти.

Чому свекруха не дає мити посуд

Зі сторонніми людьми зрозуміло, але як бути з членами сім'ї? Часто буває таке, що невістки, намагаючись догодити свекрусі, пропонують свою допомогу по дому, зокрема і з миттям посуду. Але ось мами чоловіків не завжди згодні з таким станом речей.

Тут уже справа не тільки в енергетиці, а й у лідерстві. Не може бути в одному будинку двох господинь - і це, адже інакше конфлікти неминучі. Річ у тім, що готовність узяти на себе домашні обов'язки свідчить про готовність нести відповідальність за сім'ю.

Ось виходить, що свекруха, яка не бажає передавати владу, ніколи не дозволить невістці показати свою хазяйновитість і не дасть проявити себе та свою самостійність.

Чи можна прибирати в гостях

З огляду на все перераховане вище, виходить, що мити посуд у чужому домі прикмета не дозволяє, але як бути з іншою допомогою по дому. Адже немає нічого поганого, щоб допомогти, наприклад, подрузі витерти пил.

Виявляється, це ведмежа послуга, адже прагнучи допомогти, можна зробити гірше - розлютити домашніх духів-охоронців, яких називають домовиками. Цей дух розсердиться на недбайливу господиню, яка допустила до наведення ладу чужу людину, і почне капостити, а може і зовсім піти з дому, забравши щастя і благополуччя.

Раніше УНІАН писав, чому в будинку все б'ється і ламається.

Вас також можуть зацікавити новини: