У неділю 6 грудня в храмі святого мученика Трифона(Київ, Троєщина) прибула Чудотворна ікона Божої Матері «Тригорская». 

Як повідомили УНІАН у храмі святого мученика Трифона, ікона вперше вивезена зі стін Спасо-Преображенського храму Тригірського монастиря (Житомирська область), де вона зберігається в спеціально влаштованому кіоті під срібною ризою.

Образ Божої Матері був написаний в середні століття. Монастир, в якому знаходиться ікона, не один раз переживав важкі часи, а в 20-х роках минулого століття і зовсім був закритий. Пізніше був підірваний один з трьох храмів обителі. Ікону, на щастя, вдалося врятувати. Тепер вона постійно знаходиться в монастирі, відродженому на початку 90-х років, в спеціально влаштованому кіоті під срібною ризою.

Відео дня

Тригорський образ Божої Матері прославився своїми чудесами. Перед іконою моляться про зцілення від хвороб, особливо дітей, і про вирішення інших проблем. У 1867 році було задокументовано зцілення молився перед іконою 17-річного юнака, в результаті травми втратив здоров'я і онімілого. Чудеса тривають і в наш час-зцілилися від різних недуг і дозволили свої проблеми люди залишають в дар образу Богоматері прикраси.

Чудотворна ікона Божої Матері» Тригорська " доступна для поклоніння до 13 грудня включно.

Кожен день в храмі проходить молебень о 9.00 і 13.00, читання акафіста — о 18.00. На час перебування ікони храм працює з 7.00 до 21.00.

Адреса храму: м. Київ, Деснянський район (Троєщина), перехрестя вул.Сабурова та електротехнічної (біля магазину МЕТРО). Проїзд: ст. метро Петрівка, 101 автобус і маршрутка 101; ст.метро Чернігівська, 28 трамвай, маршрутка 233 або 28; їхати до зупинки вул. Сабурова.

Тел.: (044) 362-05-73, моб.: (067) 912-20-66,