8 квітня - День малювання птахів / фото pixabay.com

Яке свято 8 квітня 2021

Цього дня у світі відзначаються День народження пожежної драбини, День малювання птахів, Міжнародний день Будди, Міжнародний день ромів, Міжнародний день фен-шуй.

Читайте такожВеликдень 2021: якого числа, історія, значення та традиції святкуванняВ Японії - Фестиваль квітів, у США - День «Наше все», День емпанади, День перевірки на алкоголь, День любителів зоопарку, в Ізраїлі - День Катастрофи, у Хорватії - День національного парку «Плітвіцькі озера», в Таджикистані - День економіста, у Киргизстані - День співробітників органів з контролю наркотиків, в Індії - День посту і духовних практик «Папамочані Екадаші», у Таїланді - День Міністерства оборони.

Відео дня

Пам'ятні дати 8 квітня, річниці та події

У 1766 році в США була запатентована перша у світі пожежна драбина. Її висота була трохи менш як 10 метрів. Рекорд же висоти сучасної пожежної драбини був встановлений у 2000 році автопідйомником марки F88HLA - 88 метрів. До речі, в тому ж 1766 році ще придумали не драбину, а пристрій для порятунку з вогню на висоті - у вигляді кошика на ланцюгу. Запатентував його в Лондоні англійський годинникар Девід Марі. 

У 1847 році в Києві був заарештований поет Тарас Шевченко / автопортрет Шевченка

У 1820 році на грецькому острові Мілос селянин Йоргос Кентротас знайшов статую, відому нині як Венера Мілоська.

У 1847 році в Києві були заарештовані поет Тарас Шевченко та історик Микола Костомаров за належність до Кирило-Мефодіївського товариства. 

У 1853 році був відкритий перший офіційно зареєстрований шаховий клуб.

У 1911 році голландський фізик і хімік Хейке Камерлінг-Оннес, вивчаючи властивості ртуті, охолодженої до температури рідкого гелію, відкрив явище надпровідності. У 1913 році він був удостоєний Нобелівської премії.

У 2014 році було оголошено про закінчення технічної підтримки Windows XP.

Яке сьогодні церковне свято

Читайте такожВихідні у квітні: скільки будемо відпочивати цього місяцяПравославна церква 8 квітня відзначає день архангела Гавриїла, який приніс Діві Марії благу звістку про народження від неї Спасителя світу. До архангела Гавриїла звертаються з проханням позбутися недуги, лихоманки. Молитва цього дня здатна захистити не тільки від фізичних хвороб, але й від душевних. День ще називають Гавриїл Благовіст, Василь - виверни оглоблі (у цей день ще шанують пам'ять преподобного Василя Нового).

Що сьогодні не можна робити

Не можна сваритися, лихословити, а також починати нові справи.

Вас також може зацікавити: