Бісквітний торт із заварним кремом - рецепт / фото xcoffee.ru

Бісквітний торт – легкий і надзвичайно повітряний десерт. А заварний крем надає цій смачній випічці неймовірної ніжності та аромату.

Читайте такожКрасиві й ароматні рогалики: як приготувати апетитні ласощі

Є багато різних рецептів бісквіта і заварного крему, але, незалежно від вибору способу приготування, такий десерт – це завжди неймовірний успіх!

Відео дня

Бісквітним тортом можна побалувати своїх домочадців, а також він буде дуже доречним для свята. Цей десерт можна прикрасити фруктами, ягодами, посипати кокосовою стружкою або тертим шоколадом, зробивши його ще більш апетитним і привабливим.

Шоколадно-банановий торт із заварним кремом

Для бісквіта

  • Борошно - 2 ст.
  • Яйця - 2 шт.
  • Масло вершкове - 150 г
  • Банани - 2 шт.
  • Сметана - 3 ст. л.
  • Цукор - 200 г
  • Сода – 0,25 ч. л.
  • Ванілін - 1 г
  • Чорний шоколад - 100 г

Для крему

  • Яйця - 2 шт.
  • Цукор - 1 стакан
  • Ванілін - 1 г
  • Борошно пшеничне - 100 г
  • Молоко - 500 мл
  • Вершкове масло - 50 г

Для шоколадної глазурі

  • Чорний шоколад - 100 г
  • Вершки 10-15% - 80 мл

Для прошарку

  • Банани - 3-4 шт.

За допомогою комбайна збити м'яке вершкове масло з цукром і ваніліном. По одному додати яйця, продовжуючи збивати. Викласти масу в миску, додати сметану.

У чашу поламати шматочки банана й збити до стану пюре.

Просіяти борошно з содою, додати половину суміші в миску та розмішати. Потім додати бананове пюре, висипати решту борошна і перемішати.

Натерти на тертці шоколад. Додати його в тісто.

Застелити пергаментом роз'ємну форму й викласти тісто. Розігріти духовку до 200°С і випікати бісквіт 30-35 хвилин. Готовність перевірити дерев'яною шпажкою. Остиглий бісквіт розрізати на 3 коржі.

Як приготувати бісквітний торт із заварним кремом / фото w-say.ru

Крем для шоколадно-бананового торта. У сотейнику збити вінчиком яйця разом з цукром, додати борошно і ванілін. Масу добре розмішати, поставити на вогонь і цівкою вливати тепле, але не гаряче молоко, постійно помішуючи. Варити крем, поки він добре не загусне. У гарячий крем додати вершкове масло і знову ретельно перемішати.

На тарілку викласти один корж, змастити його заварним кремом. Нарізати кружечками банани й викласти їх на крем, зверху ще раз змастити кремом і накрити наступним коржем. Повторити те ж з другим коржем. Викласти наверх третій корж, боки добре змастити заварним кремом.

Готуємо шоколадну глазур. У кухлик влити вершки, нагріти його і викласти шматочки шоколаду. Через хвилину розмішати шоколад у вершках до отримання глянцевої маси.

Змастити верх та боки бананового торта шоколадною глазур'ю й залишити десерт для просочення на кілька годин.

Фруктовий торт з масляно-заварним кремом

Для бісквіта

  • Яйця курячі - 5 шт.
  • Сіль - дрібка
  • Цукор - 130 г
  • Борошно - 170 г
  • Крохмаль - 40 г
  • Розпушувач - 1 ч. л.
  • Сік або нектар (фруктовий) - 80 мл

Для крему

  • Яйця курячі - 3 шт.
  • Сік або нектар (фруктовий) - 300 мл
  • Цукор - 100-150 г
  • Борошно або крохмаль - 1 ст. л.
  • Масло вершкове - 300 г

Для прикрашання

  • Шоколад - 80 г 
  • Масло вершкове - 40 г 
  • Безе (за бажанням)

У посуд просіяти борошно, крохмаль і розпушувач. Перемішати.

В іншій посудині до яєць додати дрібку солі й почати збивати міксером спочатку на маленьких обертах, потім поступово їх збільшувати. Коли утвориться піниста маса, поступово ввести цукор. Збивати, поки маса не стане гладкою та кремовою. Коли яйця добре збиті, додати сік. Знову збивати 1-2 хвилини.

У яєчну масу поступово в два-три прийоми вводити борошняну суміш й акуратно вмішувати її лопаткою. Вилити тісто в роз'ємну форму діаметром 21-24 см. Дно форми застелити папером для випічки, боки змащувати не потрібно. Форму з тістом трохи прокручуємо, щоб середина бісквіта була рівною.

Випікаємо при 170-180°С приблизно 40 хвилин. Перші 30 хвилин дверцята духовки в жодному разі не можна відкривати. Готовий бісквіт залишити в формі до повного охолодження. Потім пройтися ножем між бісквітом та боками форми, витягнути і дати йому відлежатися хоча б 4 години.

Рецепт бісквітного торта із заварним кремом / фото ua.depositphotos.com

Готуємо заварну фруктову основу для крему. До яєць додати цукор і борошно та добре перемішати. Сік довести до кипіння і тонкою цівкою влити в яєчну суміш.

Перемішати, повернути знову в сотейник, покласти на маленький вогонь і, безперервно помішуючи, довести до загустіння. Заварний крем має вийти за консистенцією як згущене молоко. Дати йому охолонути до кімнатної температури.

Розм'якшене вершкове масло кімнатної температури збити міксером. Масло має злегка побіліти і трохи збільшитися в обсязі. По одній ложці додавати заварний крем. Добре перемішувати міксером після кожної доданої порції крему.

Бісквіт розрізати на два або три коржі. За бажання його можна зробити мокрим, просочивши коржі соком з цукром (на 100 грамів соку - приблизно 25 грамів цукру).

Коржі прошаровуються кремом. Боки і верх торта також змастити кремом. Покласти торт у холодильник на 1 годину, щоб охолов крем. Потім верх і боки остаточно вирівняти.

Прикрасити фруктовий торт на свій смак. Верхні краї торта можна полити розтопленим шоколадом (плитку шоколаду розтопити з вершковим маслом, охолодити до 25-28°С) і прикрасити безе.

Бісквітний торт із заварним сметанним кремом

Для бісквіта

  • Борошно - 90 г
  • Цукор тростинний - 90 г
  • Яйце куряче - 3 шт.

Для крему

  • Сметана (20%) - 300 г
  • Масло вершкове - 200 г
  • Цукор тростинний - 100 г
  • Яйце куряче - 1 шт.
  • Борошно - 15 г

Яйця збити з цукром на найпотужніших оборотах міксера до білого. Маса повинна збільшитися в обсязі у 4-5 разів. У кілька прийомів всипати просіяне борошно. Щоразу помішувати тісто лопаткою рухами знизу вгору акуратно, але ретельно. Тісто має вийти дуже легке й повітряне (щоб вільно стікало з лопатки).

Дно рознімної форми (діаметр 18 см) простелити пергаментом і викласти у форму тісто. Ножем провести кілька ліній від центру форми до боків. Випікати бісквіт у заздалегідь розігрітій до 180°С духовці приблизно 30-35 хвилин.

Готуємо крем. Збити яйце і цукор до однорідності. Додати борошно та збити. Влити сметану й ретельно перемішати.

Читайте такожНіжно-повітряний "Київський торт": як приготувати легендарний смаколик

Помістити ємність зі сметанно-цукровою масою на водяну баню й варити, постійно помішуючи, поки маса не загусне. Потім 50 грамів масла відразу вмішати в гарячу суміш. Остудити крем до кімнатної температури.

Решту м'якого масла (150 грамів) збити до пишності. Продовжуючи збивати, частинами додати остиглу цукрово-сметанну масу. Крем краще поставити на годинку в холодильник.

Готовий бісквіт трохи остудити у формі, потім акуратно провести тонким ножем по боках форми, вийняти його і повністю остудити його.

Розрізати бісквіт уздовж на 2-3 частини. Для любителів соковитих, трохи вологих тортів, кожен корж можна просочити сиропом або джемом. Гарненько промазати кожен корж кремом. Зібрати торт, обмазати його верхівку та боки кремом. Прикрасити торт за власним бажанням.