Як зустріти Новий рік 2023 без світла / фото ua.depositphotos.com

Через терористичні атаки росіян по критичних об'єктах Новий рік 2023 для багатьох українців пройде в умовах відключень світла. Але окупанти не заберуть у нас свято. Українці неодноразово доводили, що навіть в таких важких умовах вони можуть відзначати урочистості і радіти життю.

УНІАН дав рекомендації про те, як смачно і цікаво зустріти Новий рік 2023, якщо на свято відключать світло. 

Чим зайнятися без світла на Новий рік - ідеї розваг

Українці придумали чимало ідей про те, як зустріти Новий рік навіть без світла. Варіанти розваг залежать від того, скільки людей бере в них участь і чи є серед них діти. Ось кілька ідей про те, чим зайнятися в новорічну ніч без світла:

Відео дня
  • розкажіть один одному історії зі свого дитинства, які ваші близькі не знають;
  • напишіть один одному "листи в майбутнє", які відкриєте на наступний Новий рік або після закінчення війни;
  • пограйте в карткові або настільні ігри;
  • приготуйте разом великий таз салату або спечіть гігантський торт, якщо у вас є газова плита;
  • подивитися новорічні фільми, які можна завантажити заздалегідь;
  • влаштуйте новорічні ворожіння на талому воску або кавовій гущі.

Не забувайте залучати до заняття дітей, щоб їм не було нудно. Також разом з малюком можна виготовити ялинкові іграшки своїми руками.

Що приготувати на Новий рік без світла - легкі страви

Навіть без світла можна приготувати смачне новорічне меню. Якщо у вас є газова плита, то для вас доступні сотні варіантів того, що приготувати на Новий рік.

Якщо ж в будинку все працює від електрики, то на стіл можна подати легкі закуски і бутерброди, які готуються без термічної обробки. Ось кілька варіантів, що приготувати без плити і духовки:

Перевага таких страв в тому, що готуються вони дуже легко і швидко - буквально за 15-20 хвилин. Такі страви краще готувати на один раз, інакше вони швидко зіпсуються без холодильника.

Чим освітити кімнату на Новий рік

Кімнату на Новий рік можна освітити гірляндою на батарейках або свічками. Раніше УНІАН писав, як зробити, щоб свічка довго горіла і її вистачило на всю новорічну ніч. Для цього в розплавлений віск під час горіння можна підсипати сіль, або залишити свічку в морозилці на кілька годин перед запалюванням. Для довгого горіння рекомендується використовувати гелеві свічки, але з ними потрібно регулярно провітрювати кімнату.

Вас також можуть зацікавити новини: