Меню на Новий рік за 1000 гривень / фото ua.depositphotos.com

Тисячі гривень цілком вистачить, щоб накрити ситний і різноманітний стіл для всієї родини. УНІАН склав зразкове новорічне меню, на приготування якого вистачить 1000 гривень. Раніше ми складали бюджетне меню на Новий Рік 2023 за 500 гривень.

Закусочні профітролі з крабовими паличками

Для профітролей:

  • Вода - 100 мл.
  • Борошно - 25 г.
  • Масло вершкове - 50 г. 
  • Яйця - 2 шт.
  • Щіпка солі.

Для начинки:

Відео дня
  • Сир - 150 г.
  • Крабові палички - 150 г.
  • Варені яйця - 2 шт.
  • Часник - 1 зубчик.
  • Майонез - 2 стол.л.

У каструлю з товстим дном влити воду, посолити і додати вершкове масло. На середньому вогні довести воду до кипіння - масло повинно повністю розчинитися. Зменшити вогонь до мінімального і всипати всю муку в киплячу рідину. Перемішати ложкою до однорідності, поки маса не почне відставати від стінок каструлі. Після цього варити тісто ще хвилину і вимкнути вогонь.

Зняти тісто з вогню і злегка остудити. Потім по черзі вмішати в тепле тісто два яйця. На деко з пергаментом викласти маленькі профітролі за допомогою кулінарного мішка або ложки. Після випічки вони піднімуться в 2-3 рази, тому залишайте між заготовками вільне місце. Випікайте профітролі 20 хвилин при 200°, потім ще 20 хвилин при 170°.

Для начинки зварити яйця круто. Натерти яйця і сир на дрібній тертці, дрібно порізати крабові палички. Додати подрібнений часник. Заправити начинку майонезом або сметаною. У профитролей гострим ножем зрізати верхівку і начинити вироби.

Шуба з червоною рибою / фото ua.depositphotos.com

"Шуба" з червоною рибою

  • Сьомга слабосолона - 200 г.
  • Яйце - 4 шт.
  • Картопля - 2 шт.
  • Морква - 2 шт.
  • Буряк велика - 1 шт.
  • Майонез - 100 г.
  • Зелень для прикраси.

Шуба з червоною рибою готується практично так само, як традиційна версія. Відварити до готовності буряк, моркву і картоплю. Буряк вариться 1-1, 5 години, картопля і морква 25 хвилин, яйця - 8 хвилин. 

Всі інгредієнти остудити і очистити. Моркву, картоплю і буряк натерти на крупній тертці. Яєчні білки відокремити від жовтків. Білки і жовтки натерти окремо на дрібній тертці. Сьомгу порізати дрібним кубиком. Зібрати салат шарами: риба, яєчний білок, майонез, картопля, морква, майонез, буряк, майонез і жовтки. Салат прикрасити зеленню.

Курка запечена з ананасами / фото ua.depositphotos.com

Ціла курка, запечена з ананасами

  • Ціла курка - 1 шт. (приблизно 1,5 кг).
  • Ананас в сиропі - 300 г.
  • Лимон - 1 шт.
  • Часник - 4 зубчики.
  • Соняшникова олія - 3 ст. л.
  • Соєвий соус - 2 ст. л.
  • Рис - 300 г.
  • Імбир мелений - 1 ч. л.
  • Кориця мелена - щіпка.
  • Сіль, мелений перець, спеції за смаком.

Часник натерти на дрібній тертці, змішати з імбиром, корицею, соком одного лимона, соняшниковою олією і соєвим соусом. Курку натерти зсередини і зовні спочатку сіллю, потім соусом. Залишити тушку маринуватися на 1 годину. 

Щільно нафарширувати тушку ананасами. Заколоти шкіру зубочистками і запікати курку в духовці 90 хвилин при 200°. Рис відварити до готовності. Після приготування курки вийняти ананаси і змішати з відвареним рисом. Подавати курячу тушку на гарнірі з рису з ананасами.

Салат з шинкою, помідорами та яйцями

  • Шинка - 250 г.
  • Помідори черрі - 150 г.
  • Яйця - 2 шт.
  • Твердий сир - 100 г.
  • Цибуля - 40 г.
  • Майонез - 40 г.
  • Зелень - 20 г.
  • Сіль, перець за смаком.

Яйця відварити круто і остудити. Шинку нарізати тонкою соломкою, яйця - великим кубиком. Помідори черрі нарізати половинками або четвертинками. Сир натерти на крупній тертці. Цибулю нарізати півкільцями. У великий салатник викласти шинку, яйця, помідори черрі, сир і цибулю. Посипати зеленню. Заправити салат майонезом, сіллю і перцем.

Вас також можуть зацікавити новини: