Яке сьогодні свято 25 січня / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Православна церква України 25 січня за новим стилем вшановує пам'ять святого Григорія Богослова. За старим стилем 25 січня шанували святу мученицю Тетяну Римську.

У народне свято 25 січня було прийнято здійснювати добрі вчинки. Люди вірили, що зроблене в цю дату добро пізніше повернеться в подвійному розмірі. Тому в цю дату віддавали непотрібні речі біднякам, робили пожертвування і в цілому безоплатно допомагали близьким. Однак про зроблене 25 січня добро розповідати нікому не можна, інакше святий Григорій покарає хвальків.

25 січня здавна вважається вдалою датою для самотніх людей. У них в цей день дуже хороший шанс знайти пару, особливо якщо здійснювати добрі вчинки. А для того, щоб завоювати коханого або кохану, в це народне свято потрібно зробити для коханої людини щось хороше безоплатно.

Відео дня

Все сказане в свято 25 січня може збутися, тому будьте дуже обережні, коли вимовляєте бажання або прокляття.

За старим стилем в цю дату відзначався Тетянин день. Діти в це свято каталися на санях, а молоді люди сваталися до коханих. Жінки пекли великий коровай у формі сонця, шматочки якого роздавали всім рідним. Вірили, що така випічка приверне сонячне тепло і прискорить прихід весни.

25 січня - дуже вдалий день для вирішення будь-яких грошових питань. У цю дату добре проходить торгівля і будь-які продажі, а куплені речі довго радують.

25 січня - знак Зодіаку

Народжена 25 січня людина за знаком Зодіаку - Водолій. Іменинники цього дня мають впевнений, лідерський характер. Вони відрізняються завзятістю в досягненні своїх цілей і не звертають увагу на заздрісників і недоброзичливців. Народжені 25 січня люди дуже надійні і вірні друзі. Їх головним недоліком є непостійність.

25 січня свято Україна / фото УНІАН

Що не можна робити 25 січня

Не можна хвалитися своїми справами і фінансовим становищем, розпускати чутки про себе. 25 січня варто бути скромнішим, щоб уникнути біди.

Стригти волосся, голитися і обрізати нігті в цей день - до проблем зі шлунком.

Заборонено плювати собі під ноги, інакше в майбутньому поїздки будуть нещасливими.

Не варто багато базікати, пліткувати і говорити даремно в цей день. Також варто з великою обережністю загадувати бажання, оскільки вони можуть збутися зовсім не так, як ви очікуєте.

Нікому не розповідайте про свої гріхи, тривоги і недобрі вчинках, щоб не накликати на себе ще більшу біду.

Прикмети погоди 25 січня

Існують такі прикмети про погоду в цей день:

  • Якщо вночі яскраво мерехтять зірки, то весна цього року буде ранньою. Також про ранню весну свідчить сніжна погода і хуртовина.
  • Якщо намело великі замети снігу, то в цьому році буде багатий урожай зерна.
  • Південний вітер подув - до маловрожайного літа.
  • Сніг, який випав 25 січня, не розтане до самого березня.
  • Спів синичок чути - до похолодання.

Важливо відзначити, що в наш час клімат дуже змінився, і не всі давні прикмети для нас актуальні.

Вас також можуть зацікавити новини: