Вихідні та свята в березні 2022 / фото pixabay

Початок березня ознаменується важливою подією - з 1 по 6 число відзначати Масляна 2022 - одне з головних християнських свят. На шостий день слов'яни зустрічали Посиденьки зовиці - унікальне торжество з безліччю цікавих традицій. Також не можна забути і про 8 березня - дні, коли в усьому світі люди відзначають Міжнародний жіночий день. Детально про те, які вихідні в березні 2022 чекають на українців - в матеріалі УНІАН.

Раніше ми складали місячний календар стрижок на березень 2022.

Вихідні в березні - повний перелік

Святкові дні у березні 2022 / Інфографіка УНІАН

Цього місяця українці отримають 9 офіційних вихідних. Більшість з них приурочені до свята 8 березня. Таким чином, з 31 березневого дня у нас будуть:

Відео дня

Робочі дні: 1-4,9-11,14-18,21-25,28-31 число.

Вихідні дні: 5,6,7,12,13,19,20,26,27 березня.

Через те, що в цьому році торжество випадає на вівторок, понеділок (7 березня) теж буде вихідним днем. У громадян нашої країни вийде відпочити цілих чотири дні поспіль, але відпрацювати один з них доведеться в суботу 12 березня.

Свята в березні - список

Святкові дні в березні 2022 / Фото ua.depositphotos.com

1 березня - Всесвітній день цивільної оборони, Всесвітній день імунітету.

3 березня - Всесвітній день письменника, Всесвітній день дикої природи.

6 березня - Всесвітній день боротьби з глаукомою, Всесвітній день дитячого телебачення і радіомовлення, Прощена неділя.

7 березня - початок Великого посту.

8 березня - Міжнародний жіночий день.

Версій про виникнення свята 8 березня існує безліч - від "маршу порожніх каструль" до "повстання повій". Історія пропонує безліч версій, але точно ясно одне - якби жінки, які близько століття тому боролися за свої права, дізналися, що зараз напередодні цієї дати дівчата ходять в салони краси і чекають букети тюльпанів від чоловіків, вони б ні за що в це не повірили. У сучасному світі Міжнародний жіночий день - привід зайвий раз нагадати жінкам про їх важливість, чарівність і незамінну роль в житті кожної людини на Землі.

9 березня - Міжнародний день ді-джея, День народження Тараса Шевченка.

12 березня - День землевпорядника України.

13 березня - Міжнародний день планетаріїв.

14 березня - Міжнародний день числа "пі", День українського добровольця.

15 березня - Всесвітній день захисту прав споживачів.

17 березня - День святого Патріка.

Свято було засноване, як день шанування святого Патріка - ірландського святого покровителя. 17 березня - дата, яка в історії запам'яталася, як день прийняття християнства в Ірландії та вшанування культури ірландців. На честь свята прийнято влаштовувати різні фестивалі і ярмарки не тільки в Ірландії, але і по всьому світу.

18 березня - Міжнародний день сну.

19 березня - Міжнародний День клієнта.

20 березня - День весняного рівнодення, Всесвітній день Землі, Міжнародний день щастя, День працівників ЖЕК, Всесвітній день здоров'я ротової порожнини.

День весняного рівнодення - дата, яку шанували наші предки. 20 березня вони відзначали початок весни і Новий рік, наступ яких визначали за сонцем. Саме з цього дня новий сезон активно вступає в свої права і приходить на зміну зимі.

21 березня - Всесвітній день поезії, Міжнародний день ляльок, Міжнародний день людини з синдромом Дауна, Міжнародний день боротьби за ліквідацію расової дискримінації, Міжнародний день лісів.

22 березня - Всесвітній день водних ресурсів, День таксиста.

23 березня - Всесвітній день метеорології.

24 березня - Всесвітній І Всеукраїнський день боротьби з туберкульозом, День фтизіатра.

25 березня - Міжнародний день пам'яті жертв рабства і трансатлантичної работоргівлі, День СБУ.

26 березня - День Національної гвардії України, Година Землі.

Година Землі 26 березня - міжнародна акція, яка була створена для того, щоб привернути увагу до екологічних проблем на планеті. У цей день активісти закликають вимкнути електрику з 20:30 до 21:30, як знак прихильності до збереження планети.

27 березня - Міжнародний день театру, а також День нефролога.

Вас також можуть зацікавити новини: