На 72-му Каннському фестивалі відбулася прем'єра українського фільму «Додому» кримсько-татарського режисера Нарімана Алієва.

Читайте також"Рокетмен": на Каннському кінофестивалі влаштували день під знаком Елтона Джона (фото, відео)

Фільм показали у другому конкурсі офіційної програми. За словами Алієва, для нього це дуже важливий фільм, оскільки у величезній залі «Дебюссі» буде чути його рідну мову. «Додому» зняли трьома мовами - кримськотатарською, українською і російською.

Дія фільму відбувається в сучасній Україні. Це історія кримського татарина, який разом з молодшим сином везе тіло загиблого старшого з Києва в анексований Крим. Вони хочуть поховати його на рідній землі.

Роль батька виконав режисер і актор Ахтем Сейтаблаєв. Аліма грає непрофесійний актор Ремзі Білялов, двоюрідний брат Алієва. Над сценарієм разом з Алієвим працювала український режисер Марися Нікітюк.

Як повідомляв УНІАН, "Додому" - не єдиний фільм у конкурсній програмі Каннського кінофестивалю 2019. У конкурсі короткометражних фільмів представлено фільм "Анна" Декеля Беренсона, створений у копродукції України, Ізраїлю і Великобританії.