Світова прем'єра фільму відбулася в рамках програми Berlinale Special \ скріншот з відео

Представлено офіційний трейлер фільму "Номери", який був створений за однойменною п'єсою режисера Олега Сенцова.

Читайте такожУ Берліні пройшла прем’єра фільму Сенцова і Сеітаблаєва "Номери"

Світова прем'єра фільму відбулася минулого тижня в рамках програми Berlinale Special ювілейного Берлінського кінофестивалю. Стрічка отримала позитивні відгуки від почесних гостей і критиків, передає 112.ua.

Фільм "Номери" був зрежисований дистанційно і є унікальним явищем для української кіноіндустрії. Олег Сенцов під час роботи над фільмом перебував в колонії суворого режиму на півночі Росії, а Ахтем Сейтаблаєв допомагав втілювати задум на знімальному майданчику разом з продюсером фільму Анною Паленчук. Робочий процес Олег і Ахтем обговорювали в листах, яких, за словами Анни, було більше сотні.

У картині знялися Олександр Ярема, Ірина Мак, Віктор Жданов, Лорена Колібабчук, Денис Роднянський, Олена Узлюк, Євген Черніков, Агата Ларіонова, Олександр Бегма, Марія Смолякова, Максим Девізоров, Євген Лебедин, Олег Карпенко, Олександр Лаптій, Віктор Андрієнко. Композитором виступив учасник групи "Океан Ельзи" Мілош Єліч.

Гротескна драма розповідає про замкнене суспільство, яке намагається побороти свої страхи і отримати свободу. У світі Номерів все підпорядковується суворій системі і верховному правителю – Нулю. Десять героїв вже звикли бігти по колу і робити все згідно книзі Правил. У них немає можливості вибирати, як жити і кого любити. Але життя змінюється з появою нового жителя, якому не відомі існуючі закони. Це руйнує спокій пасивної влади. Раптово непохитна віра Номерів розколюється на шматки. Вони хочуть самостійно вирішувати свою долю, отримати імена і створити новий світ, де буде панувати їхній закон. Номери відмовляються від старої системи, але чи буде нова краща попередньої?

Прем'єра фільму "Номери" в Україні запланована на осінь 2020 року.