Фільми про подорожі та пригоди / Скріншот - Євротур, 2004

Є фільми, після перегляду яких хочеться кинути рутину, зібрати рюкзак і гайнути назустріч пригодам – в інше місто або країну, на дику природу, або навіть одразу на іншу планету.

Читайте також"Не час помирати": прем'єру нового фільму про Джеймса Бонда перенесли через коронавірус

Такі стрічки особливо актуальні з приходом весняного тепла і сонця, коли менше за все хочеться проводити безцінні дні життя в офісі.

УНІАН зібрав добірку найкращих подібних картин – тут є місце і комедіям, і драмам, і сімейній фантастиці.

Кращі фільми про подорожі

Євротур (2004)

Зразкова молодіжна комедія початку двотисячних. Свого часу «Євротур» провалився в прокаті і був прохолодно зустрінутий критиками, але надалі здобув популярність на DVD (так, був такий формат) і заслужив культовий статус.

Історія про групу американських бовдурів-випускників, які подорожують Європою в пошуках подруги головного героя, рясно приправлена жартами про національності та туристів. Фільм однозначно мотивує відправитися, як мінімум, в Париж, чи навіть в Братиславу.

Літаком, поїздом та автомобілем (1987)

Дуже зворушливе комедійне роад-муві знаменитого американського режисера і сценариста Джона  Г'юза («Один вдома», «Бетховен», «101 долматинець»). Акторський дует Стіва Мартіна і Джона Кенді втілює на екрані двох абсолютно різних людей, яким волею випадку доводиться разом проїхати через половину країни. Картина, крім іншого, нагадує про тяготи далеких подорожей і важливість хорошої компанії.

З Африки (1985)

Пригодницька драма про європейців на чорному континенті, яка свого часу зібрала цілий букет «Оскарів» і «Золотих глобусів». Фільм заново відкриває глядачеві неймовірну природу Африки та культуру народів, що населяють її. У головних ролях - Меріл Стріп і Роберт Редфорд.

Траса 60 (2002)

Фільм-притча від Боба Гейла (сценариста трилогії «Назад в майбутнє»), дія якого розгортається на нескінченних американських автострадах. В ході подорожі глядачеві разом з головними героями належить знайти для себе відповіді на важливі питання про долю і сенс життя.

Трилогія «Назад в майбутнє» (1995-1990)

Подорожувати можна і у часі! Класична історія підлітка Марті Макфлая і божевільного доктора Емета Брауна рясніє пригодами, місцями та епохами: століття рок-н-ролу в США, Америка майбутнього (2015 рік!), Дикий Захід.

Фільми "Назад у майбутнє" / IMDb

Раніше УНІАН склав топ-7 найбільш очікуваних фільмів березня.