Джеймс Ганн займеться розвитком кіновсесвіту DC / фото REUTERS

Американський кінорежисер Джеймс Ганн, на рахунку якого франшиза "Вартові галактики" в рамках кіновсесвіту Marvel та фільм "Загін самогубців: Місія навиліт" і серіал "Миротворець" в рамках розширеного кіновсесвіту DC, став співголовою DC Studios.

Про це пише Wall Street Journal.

Разом з кінопродюсером Пітером Сафраном, на рахунку якого просування таких фільмів, як "Шазам!", "Аквамен", "Загін самогубців: Місія навиліт", "Прокляття монахині", "Прокляття Анабель" та багато інших, Ганн відтепер працюватиме над розвитком розширеного кіновсесвіту DC, що включає таких супергероїв, як Супермен, Бетмен, Диво-жінка, Аквамен, Флеш та інших.

Відео дня

Повідомляється, що виконавчий директор кінокомпанії Warner Bros. Discovery Девід Заслав, планує запровадити 10-річний план розвитку кіновсесвіту DC, щоб він міг конкурувати з Marvel Studios від Walt Disney Co. Саме за цей напрям і відповідатимуть Ганн та Сафран.

Шлях Джеймса Ганна до DC

Нині 56-річний Джеймс Ганн дебютував у кіно як співавтор чорної комедії "Тромео і Джульєтта" 1997 року, що пародіювала відомий твір Шекспіра. Пізніше він здебільшого працював як сценарист, в тому числі над такими фільмами як "Скубі-Ду" (2002) та "Світанок мерців" (2004). До режисури він повернувся у 2006 році, знявши науково-фантастичну чорну комедію "Слизняк".

До 2014 році Ганн залишався "нішевим" режисером, поки його не запросили зняти "Вартових галактики" для Marvel Studios. У 2017 році він випустив другу частину франшизи, а також доклався до написання двох останніх частин "Месників" (2018 та 2019 роки).

У 2018 році Ганн був звільнений Disney з посади режисера франшизи "Вартові галактики" за свої пости в Twitter 2009-2010 років, в яких він активно жартував про педофілію, СНІД та інші аморальні речі. Пізніше його все ж повернули для зйомок різдвяного спецепізоду "Вартових галактики", що вийде в листопаді 2022 року, та третьої частини "Вартових галактики", що вийде в травні 2023 року та завершить франшизу.

Суперечкою Ганна з Disney вирішив скористатися головний конкурент Marvel Studios у ніші екранізації коміксів, запросивши режисера перезапустити франшизу "Загін самогубців" після її першого провального запуску у 2016 році. За підсумком влітку 2021 року вийшов фільм "Загін самогубців: Місія навиліт", який отримав схвальні відгуки як від критиків, так і від глядачів. На початку 2022 року Ганн випустив на HBO Max спінофф фільму – серіал "Миротворець", який також мав неабиякий успіх. Наразі режисер почав роботу над другим сезоном серіалу. Також він не виключає зйомки ще одного серіалу про ще якогось персонажа із "Загону самогубців".

Вас також можуть зацікавити новини: