Фрагмент з фільму" наші котики " / скріншот youtube.com

Про війну в Україні знято кілька десятків фільмів. 

УНІАН склав добірку найцікавіших картин, що описують не тільки військові дії, що увійшли в історію, а й долі людей, які це проживали.

Кіборги

Повнометражний фільм українського режисера Ахтема Сеітаблаєва, знятий за сценарієм Наталії Ворожбит. У центрі сюжету - оборона Донецького аеропорту. Бої за Донецький аеропорт тривали з вересня 2014 року по січень 2015 року і стали одними з найзапекліших у війні на сході України.

На лінії вогню

Документальний фільм 19-річного студента Сергія Якименка. У фільмі використані реальні кадри, зняті в гарячих точках на сході України. Там показані не тільки моменти оборони українських територій, а й повсякденне життя військових, втрати і переживання рідних.

Іловайськ 2014. Батальйон "Донбас" 

Фільм "Іловайськ 2014" заснований на реальних подіях на сході України. Іловайський котел - один з найбільш переломних моментів у боях за Донбас. В результаті бойових дій під Іловайськом було 366 загиблих, 429 поранених, 128 потрапили в полон і 158 зниклих безвісти (про це 14 серпня 2015 року заявив головний військовий прокурор України Анатолій Матіос).

Дані події і стали основною сюжету фільму. Сценарій фільму створив журналіст і письменник Михайло Брініх, який більше двох років збирав з перших вуст відомості людей, які брали участь в операції зі звільнення Іловайська.

Наші котики

У фільмі показані події 2014 року, які назавжди перевернули життя українців і увійшли в історію як початок війни України проти Росії. Тоді на захист своєї країни встали добровольці - актор, продавець квітів, інженер, футбольний тренер. В основу сюжету "Наші котики" лягла історія їх оборона від озброєних до зубів "сусідів".

Битва за Севастополь

Повнометражний художній фільм режисера Сергія Мокрицького, знятий в 2015 році. В основу сюжету покладена історія легендарної жінки-снайпера Людмили Павличенко, яка в роки війни знищила 309 солдатів і офіцерів військ нацистської Німеччини.

Нагадаємо, в Україні вже понад місяць триває повномасштабна війна, яку 24 лютого розв'язала Росія. Найулюбленіше місце в Україні у окупантів - Чорнобаївка, на яку вони намагалися наступати вже 12 разів, проте кожного разу це закінчувалося ганебною поразкою - ЗСУ їх відбивали. Ця історія стала настільки обговорюваною, що "народний український Netflix" вже випустив трейлер до вигаданого фільму "Чорнобаївка. Дорога в пекло".

Вас також можуть зацікавити новини: