Кадр з фільму "Пороховий коктейль" / фото "Вольга Україна"

З 15 липня 2021 року в українських кінотеатрах стартує нова екшн-комедія "Пороховий коктейль" (Gunpowder Milkshake) з яскравим акторським складом та прицілом на нову дотепну кримінальну франшизу.

Разом з "Вольга Україна" розбираємося, що нам чекати від майбутнього релізу і розповідаємо всі подробиці про майбутню кіноновинку.

Про що фільм

Творці "Порохового коктейлю" обіцяють не просто веселу перестрілку професійних кілерів, а й новий кримінальний всесвіт зі своїми правилами та розпорядком. Головна героїня - Сем, ось уже 15 років не бачила свою маму Скарлетт - елітного кілера, яка працювала на загадкову Фірму, що контролює місцевий вельми нелегальний бізнес. Скарлетт, що стала після самовільної місії справжньою ціллю для конкурентів і власної контори, залишає дочку під опікою свого зв'язкового Нейтана і пропадає.

Читайте такожЗірковий дует повертається: Колін Фаррелл та Рейчел Вайс знімуться у новій комедії

Сем йде по стопах своєї матері та стає елітної вбивцею на службі у Фірми, але після того, як двічі змінює первісний план свого роботодавця - залишається без їх захисту і тепер змушена рятувати себе та юну дівчинку Емілі, яка випадково залишилася під її опікою. Але Скарлетт ніколи не випускала свою дочку з поля зору і готова прийти їй на допомогу, як і давні напарниці - таємничі Бібліотекарі в чиїх запасах можна знайти не тільки перші видання знаменитих книг, але і зброю зі злитками золота.

Кадр з фільму "Пороховий коктейль" / фото "Вольга Україна"

У міфології "Порохового коктейлю" звичайно ж, як то кажуть, за заповітом "Джона Віка" все своє: харчування, охорона здоров'я, система оповіщення. Ось тільки атмосфера зовсім інша, оспівана класичним американським придорожніми кафе 50-х та їх коктейлями з кольоровою трубочкою. Так, в одному такому дуже спеціальному кафе, доброзичлива офіціантка за всіма канонами жанру запропонує героям здати зброю на вході.

Хто в головних ролях

Головна роль Сем - смертоносного кілера, якого тренувала з юності, - дісталася шотландської актрисі Карен Гіллан, яка відома в першу чергу за франшизам "Месники" та "Джуманджі". Акторка та колишня модель отримала першу популярність завдяки ролі супутниці Одинадцятого Доктора Емі Понд в "Докторі Хто", яка привела її до ролі смертоносної Небули, прийомної дочки божевільного Таноса в "Стражах Галактики". За словами актриси, їй досить легко далося рішення погодитися на роль Сем в "Пороховому коктейлі": "Сценарій був одним з кращих, що я читала за довгий час. В майбутньому фільмі відчувався характер, стиль та неймовірна дотепність. Сем - дуже крута, але взагалі тут круті все - дівчата, хлопці, загальна стилістика".

Карен Гіллан у фільмі "Пороховий коктейль" / фото "Вольга Україна"

На роль Скарлетт, горе-матері головної героїні, автори запросили зірку "Гри престолів" Ліну Хіді, яка в своїх соціальних мережах не приховує своєї любові до нового проекту і кастингу фільму: "Я закохалася в команду "Порохового коктейлю", у всіх наших акторів, знімальну групу. Це був приголомшливий досвід!".

Нейтана, зв'язкового Сем і Скарлетт з Фірмою, зіграв номінант на премію "Оскар" Пол Джаматті, якого також привернула атмосфера майбутнього фільму: "Я думав, що тутешній світ дуже специфічний і привабливий. Це ніби як наша реальність, але не зовсім. Мені сподобалося, що аудиторія просто потрапляє всередину цього Всесвіту і пізнає його в процесі. І це просто дуже веселе кіно ".

Ліна Хіді у фільмі "Пороховий коктейль" / фото "Вольга Україна"

Таємничих Бібліотекарів, які в ключовий момент допоможуть Сем та Скарлетт, зіграли три голлівудські зірки: номінантка на премію "Оскар" Анджела Бассетт ("Чорна пантера", "Місія нездійсненна: Фоллаут"), Мішель Єо ( "Шалено багаті азіати", "Тигр підкрадається, дракон ховається") та Карла Гуджино ("Вартові"," Привид будинку на пагорбі"). Юну Емілі, яка стає випадковою попутницею Сем, стала Хлої Коулман з шоу HBO "Велика маленька брехня" і торішньої комедії "Мій шпигун". Тоді її рятував Дейв Батіста, тепер - Карен Гіллан. "Стражі Галактики" і в перерві від Marvel стають випадковими героями.

Таємничі Бібліотекарі у фільмі "Пороховий коктейль" / фото "Вольга Україна"

Про автора фільму і дату прем'єри

Незважаючи на свій жанр “екшен-комедії”, "Пороховий коктейль" - авторське висловлювання. Фільм стане англомовним дебютом ізраїльського автора Навота Папушадо, чий кримінальний комедійний трилер "Дуже погані хлопці" в 2013-му році привернув увагу одного з головних фахівців у жанрі - великого та жахливого Квентіна Тарантіно. Знаменитий сценарист та режисер щороку складає список своїх улюблених фільмів, які чекають кіномани по всьому світу. І в 2013-му "Дуже погані хлопці" очолили цей символічний перелік особистих смаків автора "Кримінального чтива" та "Убити Білла".

Кадр з фільму "Пороховий коктейль" / фото "Вольга Україна"

Незважаючи на те, що основна дія фільму - це пекельне протистояння між кілерами та найманцями двох гендерів - чоловічого і жіночого, сам Папушадо не робив цей факт ключовим: "Вся справа в протистоянні двох кланів хитромудрих вбивць - у одних просто корпоративний підхід, а у інших - сімейний".

Якою же вийшла "сімейна" кримінальна екшн-комедія "Пороховий коктейль" стане відомо зовсім скоро - прем'єра фільму з Карен Гіллан у головній ролі запланована тільки в кинотеатрах з 15 липня.

Вас також може зацікавити