У Disney пояснили ситуацію / фото ua.depositphotos.com

У компанії Disney Entertainment пояснили, чому з міжнародної телевізійної версії премії "Оскар" вирізали момент нагородження українського фільму "20 днів у Маріуполі", а також промову режисера Мстислава Чернова.

Як повідомляє "Голос Америки", цей момент вирізали через часові обмеження, які присутні в короткій версії програми. А от у повноцінному шоу вже можна буде побачити нагородження в усіх номінаціях.

"Компанія зазначила, що деякі категорії та частини церемонії не вдалося залишити в 90-хвилинній версії для міжнародного показу. Вибір номінацій для скороченої версії заздалегідь визначений - їхній перелік показано наприкінці шоу. Серед них можна було побачити і "20 днів у Маріуполі"", - розповіли в компанії.

Відео дня

Також зазначається, що телеканал "Суспільне. Культура" отримав ліцензію на показ повної версії "Оскара" та скороченої, а яку саме транслювати в ефірі - це вже вибір самого телеканалу.

Крім того, на "Оскарі" стався ще один скандал. Під час церемонії на екрані з'явився фрагмент промови покійного російського опозиціонера Олексія Навального. Українці були обурені.

Нагадаємо, раніше Мстислав Чернов згадав про найстрашніші моменти зйомки фільму "20 днів у Маріуполі". Він наголосив, що в той час думав про своїх доньок.

Вас також можуть зацікавити новини: