Скандал на 'Оскарі': на екрані з'явився фрагмент промови Навального, українці обурені

96-та церемонія вручення престижної кінопремії "Оскар" не обійшлася без скандалів. Так, посеред премії організатори вивели на екран фрагмент промови покійного російського опозиціонера Олексія Навального.

Цей фрагмент узято з ролика, де Навальний відповідає на запитання, що він скаже людям, якщо його вб'ють. Крім того, саме це відео стало трейлером до фільму "Навальний", який переміг у номінації "Найкращий документальний фільм" на "Оскарі-2023".

Фільм "Навальний" розповідає про події в серпні 2020 року, коли літак, що прямував із Сибіру до Москви, попрямував до Омська, коли пасажиру на борту стало зле. Цим пасажиром був російський опозиціонер Олексій Навальний.

Його евакуювали до Німеччини, де влада підтвердила, що йому ввели дозу нервово-паралітичної речовини радянських часів "Новачок". А як отруїли Навального і хто це зробив - можна подивитися у фільмі.

Варто зазначити, що 2024 року Навального дійсно вбили. 16 лютого він помер у російській в'язниці. Президент України Володимир Зеленський заявив, що опозиціонера очевидно вбив Путін.

У самій Росії та за кордоном відбулися численні акції пам'яті Навального. 1 березня опозиціонера поховали в Москві.

До слова, українці незадоволені тим, що під час "Оскара" з'явився фрагмент відео Навального. У мережі вони обурилися цьому і написали, що це популяризація Росії.

Нагадаємо, фільм "20 днів у Маріуполі" отримав Оскар.

Вас також можуть зацікавити новини: