ЄС повертає Фестиваль європейського кіно в Росію / Колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com, скріншот

Євросоюз цього року знову проведе в Росії Фестиваль європейського кіно, після того як у минулому році його було відмінено через воєнне вторгнення в Україну.

Як повідомляє пресслужба Представництва ЄС у Росії, Фестиваль європейського кіно пройде онлайн з 1 по 15 листопада 2023 року.

Зазначається, що слоган цьогорічного фестивалю – "Кіно об'єднує".

Відео дня

У програмі фестивалю – 21 картина з Бельгії, Франції, Німеччини, Іспанії, Італії, Люксембургу, Нідерландів, Чехії, Данії та інших країн ЄС, а також два фільми спільного виробництва російських та європейських кіностудій. Усі фільми будуть показані мовою оригіналу з російськими субтитрами.

Як заявив посол ЄС у Росії Роланд Галхараг, навіть у складному контексті російської війни проти України ЄС хоче показати, що відносини між європейцями та росіянами можуть тривати.

Новини кіно

Нагадаємо, із 21 по 29 жовтня 2023 року у столиці проходить 52-й Київський міжнародний кінофестиваль "Молодість", що є найстарішим з усіх діючих українських кінозаходів. Загалом під час цьогорічного фестивалю "Молодість" кіноманам буде показано понад 150 повнометражних та короткометражних фільмів.

Вас також можуть зацікавити новини: