«Морбіус» з Джаредом Лето вийде на Netflix / кадр з фільму «Морбіус»

Кіностудія Sony підписала ексклюзивну ліцензійну угоду зі стрімінговим гігантом Netflix, згідно з яким всі фільми виробництва Студії з 2022 року виходитимуть онлайн на платформі.

Читайте такожNetflix нарешті завершивши зйомки іншого сезону «Відьмака» (фото, відео)

Як пише The Hollywood Reporter, серед перших новинок, які вийдуть на Netflix, такі довгоочікувані фільми, як супергеройський фільм жахів за коміксами Marvel «Морбіус» з Джаредом Лето, який вже другий рік не може дістатися кінотеатрів через пандемію, і екранізація гри Uncharted.

Відео дня

Як зазначає видання, на відміну від Disney, NBCUniversal і ViacomCBS, кінокомпанія Sony вирішила не запускати свій власний потоковий сервіс, щоб конкурувати з Netflix. Замість цього студія вирішила розпочати співпрацю з Netflix.

Згідно з умовами угоди, фільми, які Sony планує показувати в кінотеатрах, почнуть виходити на Netflix з 2022 року. Крім перерахованих вище «Морбіуса» і Uncharted, на стрімінговому сервісі також вийдуть трилер «Швидкісний поїзд» з Бредом Піттом у головній ролі та сиквел оскароносного анімаційного фільму «Людина-павук: через всесвіти», а також майбутні проекти в рамках великих франшиз «Джуманджі» і «Погані хлопці».

Джерела видання повідомляють, що угода обійдеться Sony приблизно 1 мільярд доларів.

Відзначимо, останнім часом, враховуючи стрімкий розвиток конкурентів в особі HBO Max, Disney+, Apple TV, Amazon Prime і Hulu, в Netflix задумалися над зміцненням своїх позиції. За останній час компанія оголосила про кілька гучних угод, включаючи покупку франшизи «Ножі наголо» з Деніелом Крейгом за 450 мільйонів доларів і виробництво фільму «Сіра людина» з Райаном Гослінгом і Крісом Евансом з рекордним бюджетом в 200 мільйонів доларів, який повинен запустити нову шпигунську франшизу в дусі «Джеймса Бонда».

Тепер же, завдяки угоді з Sony, Netflix також отримає доступ до бібліотеки компанії, яка включає майже столітній каталог фільмів кінокомпанії Columbia Pictures, а також лейбли Tri-Star, Sony Pictures Classics і Screen Gems. Також Netflix отримає доступ до низки фільмів від Marvel, які стали недоступні для сервісу після запуску Disney+. Згідно з умовами угоди, мова йде про фільми про Людину-павука і Венома. 

У свою чергу Netflix в рамках угоди зобов'язалася профінансувати низку фільмів Sony, частину з яких будуть показувати тільки на стрімінговому сервісі, а частину ще й в кінотеатрах.

Інші новини кіно