Сцена Євробачення-2023 / фото instagram.com/eurovision

Вже сьогодні, 9 травня, в Ліверпулі відбудеться перший півфінал міжнародного пісенного конкурсу Євробачення-2023. Початок трансляції - 22:00 за київським часом.

УНIАН веде пряму трансляцію першого півфіналу.

00:02 Оголошення результатів. Фіналістами стали: Хорватія, Молдова, Швейцарія, Фінляндія, Чехія, Ізраїль, Португалія, Швеція, Сербія та Норвегія. Представники цих країн знову виступатимуть у гранд-фіналі 13 травня у Ліверпулі! 

23:25 На сцені із чуттєвим номером виступила Alyosha. Вона – спеціальний гість на Євробаченні-2023. Під час виступу на сцені лунав короткий фрагмент сигналу повітряної тривоги. Своїм виступом аритстка хотіла продемонструвати усьому світу ті почуття, які переживають українці щодня. Юлія Саніна навіть не змогла стримати сліз.

23:16 На сцені останній на сьогодні учасник – представник Фінляндії Käärijä. Він підкорив своєю енергією, а його номер вийшов дуже яскравим і незабутнім!

23:11 Міа Микола та Діон Купер зворушливо заспівали "Burning Daylight". Представники Нідерландів серйозно націлені потрапити до фіналу!

23:07 На сцені чеський гурт Vesna. Їхня конкурсна пісня "My Sister's Crown" написана кількома мовами, у тому числі є рядки і українською мовою. З одного боку, вони намагалися підтримати нашу країну у воєнний час, а з іншого боку знову демонстрували мотиви "сестринства", що не оцінили українці.

23:03 На сцені представники Азербайджану TuralTuranX із піснею "Tell Me More". Це перший сингл музикантів.

22:59 На сцені Лорін із Швеції. 2012 року артистка вже перемогла в Євробаченні, а її конкурсна пісня пролунала тоді на весь світ. Сьогодні вона знову на сцені, і багато хто вважає Лорін серйозним конкурентом. Чи вдасться їй перемогти?

22:52 Паша Парфеній із Молдови вже брав участь у Євробаченні, але перемогти йому не вдалося. Сьогодні він націлений лише на успіх. До слова, слова до конкурсної пісні Паші писала кохана дружина, яка приїхала до Ліверпуля підтримати чоловіка.

22:48 На сцені Ноа Кірел з Ізраїлю – дуже талановита та різнобічна особистість. У свої 22 роки вона не лише відома співачка, а й суддя вокальних конкурсів у себе на батьківщині.

22:44 На сцену вийшов представник Швейцарії. Ремо Форрер народився у родині музикантів, сам навчався грати на музичних інструментах та переміг у місцевому "Голосі". Наразі претендує на перемогу вже на світовому рівні.

22:40 На сцені Хорватія! Представники цієї країни вже 5 років не потрапляли у фінал Євробачення, тож сьогодні гурт Let 3 викладається на максимум!

22:36 Ірландія – рекордсмен на Євробаченні. Їхнім представникам вдалося перемогти тричі поспіль, а всього вони забрали на цьому конкурсі 7 нагород. Сьогодні за перемогу бореться гурт Wild Youth.

22:32 На сцену вийшла представниця Португалії Mimicat. У це складно повірити, але у дев'ятирічному віці вона записала свою першу пісню!

22:24 Учасник під номером 4 – гурт Sudden Lights з Латвії. Інді-рок-група була заснована понад 10 років тому. Тоді вони вирішили займатися музикою, слухаючи Кеті Перрі.

22:20 На сцені представник Сербії Luke Black із композицією "Само мі се спава". З музикою хлопець любить експериментувати. Зайнявся цим, щоб покращити та наповнити музичну культуру своєї країни.

22:16 Вітаємо на сцені представників Мальти. The Busker підкорятимуть глядачів піснею "Dance". На старті учасники гурту позиціонували себе як вуличні музиканти, а сьогодні виступають на головній сцені Європи.

22:12 На сцену вийшла представниця Норвегії. Представляє країну 20-річна Олесандра. Дівчина у музиці буквально від народження – першу нагороду у вокальному конкурсі вона здобула у 6 років. Подивимося, чи вдасться їй вибороти перемогу в Євробаченні.

22:05 Вечір відкрила неймовірна Юлія Саніна з піснею "Маяк". Вона є однією з ведучих.

Ведучі Євробачення/ скріншот

22:00 Перший півфінал Євробачення-2023 стартував!

21:40 До початку конкурсу залишилось 20 хвилин. Учасники готуються підкорювати світ своїми виступами.

Трансляція буде вестися на наступних майданчиках:

  • Офіційний Facebook-профіль Євробачення;
  • сайт Суспільне Культура;
  • сайт Суспільне Євробачення;
  • YouTube-канал Євробачення Україна;
  • YouTube-канал пісенного конкурсу Євробачення.

Подивитися прямий ефір можна буде в додатку "Дія". Для цього потрібно буде зайти в "Послуги", потім обрати "Дія.TV" і "Канал UA: Культура".

Також подивитися "Євробачення -2023" можна на платформі Київстар ТВ у хорошій якості. УНІАН вестиме текстову трансляцію. 

Відзначимо, українська група TVORCHI виступати сьогодні не буде, оскільки, згідно з правилами конкурсу, представники країни-переможниці минулого року в цьому році відразу проходять у фінал. 

Євробачення-2023: кому пророкують перемогу

Букмекери все частіше оновлюють прогнози щодо ймовірного переможця цього року. Згідно з останніми даними букмекерської контори Smarkets, нашій країні пророкують у фіналі третє місце. Велика ймовірність, що перемогу в цьому році здобуде Швеція. Друге місце може зайняти Фінляндія.

У десятку лідерів також можуть увійти Іспанія, Норвегія, Ізраїль, Велика Британія, Італія, Вірменія та Австрія. А ось у Сан-Марино, Румунії, Португалії та Польщі підтримки найменше - їм букмекери пророкують останні місця в рейтингу. 

Вас також можуть зацікавити новини: