Запечена скубрія - це смачна та ароматна страва/ колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Риба - це дуже корисний і смачний продукт. З неї виходить безліч поживних і ароматних страв.

Сьогодні розглянемо, як готується скумбрія в духовці у фользі трьома різними способами.

Скумбрія в духовці з лимоном

У вас вийде скумбрія запечена в духовці цілою. Цей рецепт можна вважати базовим, адже він найпростіший. Для приготування потрібно взяти:

Відео дня
  • одну скумбрію;
  • одну цибулину;
  • один лимон;
  • дві столові ложки майонезу;
  • перець і сіль за смаком.

Рибку чистимо та промиваємо. Далі готуємо лимон. Зрізаємо шкірку, м'якоть ріжемо на кружечки, а потім ділимо їх навпіл. Цибулину також очищаємо та ріжемо.

Скумбрію натираємо всередині та зовні спеціями. Далі змащуємо її майонезом (і всередині, і зовні). На фольгу викладаємо цибулю, а на неї - рибку. У черевце скумбрії вкладаємо лимонні півкільця. Загортаємо фольгу і готуємо в духовці за 200 градусів близько півгодини.

Скумбрія в духовці - рецепт з овочами

Тепер розглянемо складніший і цікавіший варіант приготування риби. Скумбрія в духовці з овочами - самостійна страва, яка не потребує додаткового гарніру. Для приготування візьміть:

  • одну скумбрію;
  • півкіло картоплі;
  • 150 грам моркви;
  • 120 грамів цибулі;
  • кілька гілочок петрушки;
  • одну столову ложку лимонного соку;
  • одну столову ложку рослинної олії і трохи для змащування;
  • сіль і перець.

Підготуйте рибу - у неї потрібно відрізати голову, плавники, хвіст, розрізати черевце й очистити її всередині.

Миту і чисту рибу просушуємо паперовими рушниками. Змащуємо скумбрію соком лимона, солимо та перчимо.

Моркву, картоплю та цибулю чистимо й нарізаємо. Складаємо їх в одну посудину, приправляємо і поливаємо олією. Перемішайте та відкладіть.

Форму вистилаємо фольгою так, щоб вистачило накрити рибу. Змащуємо олією і викладаємо половину овочів. На них укладаємо скумбрію, а овочі, що залишилися, вкладіть у черевце і навколо риби.

Накриваємо все краями фольги. У форму потрібно налити трохи води. Готуємо 40 хвилин у заздалегідь розігрітій до 200 градусів духовці. Орієнтуйтеся за овочами - вони мають приготуватися і бути м'якими. Розкрийте фольгу і злегка підрум'яньте. Перед подачею прикрасьте дрібно рубаною зеленню.

Скумбрія в духовці у смачному соусі

Скумбрія запечена в духовці шматочками готується у формочці й без фольги. Щоб приготувати рибу на всю сім'ю, візьміть:

  • дві скумбрії;
  • три цибулини;
  • 100 грамів сметани;
  • одну чайну ложку гірчиці;
  • одну чайну ложку зернистої гірчиці;
  • одну столову ложку соєвого соусу;
  • 0,5 чайної ложки солі;
  • трохи меленої суміші перців.

Змішуємо в мисці сметану, гірчицю, спеції та соєвий соус до однорідності. Цибулю нарізаємо півкільцями і додаємо туди ж.

Чистимо та миємо скумбрію. Нарізаємо її на шматочки завтовшки два сантиметри. Переміщаємо її в маринад, перемішуємо і залишаємо на півгодини.

Духовку розігріваємо до 180 градусів. У форму для запікання викладаємо цибулю з маринаду, а зверху на неї - шматочки риби.

Готуємо близько півгодини. Така скумбрія буде смачною як у гарячому, так і в холодному вигляді.

Вас також можуть зацікавити новини: