
Риба - це дуже корисний і смачний продукт. З неї виходить безліч поживних і ароматних страв.
Сьогодні розглянемо, як готується скумбрія в духовці у фользі трьома різними способами.
- Скумбрія в духовці з лимоном
- Скумбрія в духовці - рецепт з овочами
- Скумбрія в духовці у смачному соусі
Скумбрія в духовці з лимоном
У вас вийде скумбрія запечена в духовці цілою. Цей рецепт можна вважати базовим, адже він найпростіший. Для приготування потрібно взяти:
- одну скумбрію;
- одну цибулину;
- один лимон;
- дві столові ложки майонезу;
- перець і сіль за смаком.
Рибку чистимо та промиваємо. Далі готуємо лимон. Зрізаємо шкірку, м'якоть ріжемо на кружечки, а потім ділимо їх навпіл. Цибулину також очищаємо та ріжемо.
Скумбрію натираємо всередині та зовні спеціями. Далі змащуємо її майонезом (і всередині, і зовні). На фольгу викладаємо цибулю, а на неї - рибку. У черевце скумбрії вкладаємо лимонні півкільця. Загортаємо фольгу і готуємо в духовці за 200 градусів близько півгодини.
Скумбрія в духовці - рецепт з овочами
Тепер розглянемо складніший і цікавіший варіант приготування риби. Скумбрія в духовці з овочами - самостійна страва, яка не потребує додаткового гарніру. Для приготування візьміть:
- одну скумбрію;
- півкіло картоплі;
- 150 грам моркви;
- 120 грамів цибулі;
- кілька гілочок петрушки;
- одну столову ложку лимонного соку;
- одну столову ложку рослинної олії і трохи для змащування;
- сіль і перець.
Підготуйте рибу - у неї потрібно відрізати голову, плавники, хвіст, розрізати черевце й очистити її всередині.
Миту і чисту рибу просушуємо паперовими рушниками. Змащуємо скумбрію соком лимона, солимо та перчимо.
Моркву, картоплю та цибулю чистимо й нарізаємо. Складаємо їх в одну посудину, приправляємо і поливаємо олією. Перемішайте та відкладіть.
Форму вистилаємо фольгою так, щоб вистачило накрити рибу. Змащуємо олією і викладаємо половину овочів. На них укладаємо скумбрію, а овочі, що залишилися, вкладіть у черевце і навколо риби.
Накриваємо все краями фольги. У форму потрібно налити трохи води. Готуємо 40 хвилин у заздалегідь розігрітій до 200 градусів духовці. Орієнтуйтеся за овочами - вони мають приготуватися і бути м'якими. Розкрийте фольгу і злегка підрум'яньте. Перед подачею прикрасьте дрібно рубаною зеленню.
Скумбрія в духовці у смачному соусі
Скумбрія запечена в духовці шматочками готується у формочці й без фольги. Щоб приготувати рибу на всю сім'ю, візьміть:
- дві скумбрії;
- три цибулини;
- 100 грамів сметани;
- одну чайну ложку гірчиці;
- одну чайну ложку зернистої гірчиці;
- одну столову ложку соєвого соусу;
- 0,5 чайної ложки солі;
- трохи меленої суміші перців.
Змішуємо в мисці сметану, гірчицю, спеції та соєвий соус до однорідності. Цибулю нарізаємо півкільцями і додаємо туди ж.
Чистимо та миємо скумбрію. Нарізаємо її на шматочки завтовшки два сантиметри. Переміщаємо її в маринад, перемішуємо і залишаємо на півгодини.
Духовку розігріваємо до 180 градусів. У форму для запікання викладаємо цибулю з маринаду, а зверху на неї - шматочки риби.
Готуємо близько півгодини. Така скумбрія буде смачною як у гарячому, так і в холодному вигляді.