Ролик "Youtube Rewind 2018" став другим за кількістю дизлайків в історії відеохостингу / скріншот

Ролик "YouTube Rewind 2018", в якому традиційно зібрані головні тренди року, що минає, стало другим відео за кількістю дизлайків в історії відеохостингу.

Читайте такожНайбільш високооплачуваним блогером в світі ставши семирічний хлопчик

На даний момент відео, що вийшло 6 грудня, набрало вже більше 8 мільйонів дизлайків (проти 2 мільйонів лайків). Більше негативних відміток вдалося зібрати тільки кліпу Джастіна Бібера на пісню "Baby", який за 8 років на Youtube набрав 9,7 мільйонів дизлайків, повідомляє BBC.

У відеоогляді зустрічаються згадки про такі події року як весілля принца Гаррі і Меган Маркл, квадратні вбрання Каньє Уеста з кліпу I Love It, стрибок з вертольота Вілла Смітта, Чемпіонат світу з футболу, челлендж In my feelings, автомобіль Tesla, що побував у космосі, і багато інші трендів.

Багатьох користувачів обурило, що, в той же час, на відео відсутній шведський блогер PewDiePie, який вже кілька років є першим на YouTube по кількості підписників (понад 75 мільйонів чоловік).

Також користувачі скаржаться, що у відео не згадуються багато тем, які є важливими і обговорюваними в YouTube-спільноті в цьому році.

"Я пам'ятаю, що Rewind був чимось, що виглядало як шана творцям в цьому році. Було круто бути частиною чогось більшого. Зараз я майже радий, що мене там немає, тому що на даний момент це скандальний кліп. Він ніяк не пов'язаний із спільнотою та його творцями", - прокоментував відео PewDiePie.

Як повідомляв УНІАН, названі найпопулярніші YouTube-відео за 2018 рік в Україні і світі.