Музикант відомий своєю любов'ю до України / УНІАН

Сьогодні, 14 травня, свій день народження відзначає відомий музикант, лідер гурту «Океан Ельзи» Святослав Вакарчук, який заявив нещодавно про повернення в політику.

Цю дату знаменитий артист неголосно відзначить у родинному колі. А для своїх шанувальників готує грандіозний подарунок - у травні він дасть у Києві одразу три концерти! 17 та 18 травня у Палаці «Україна» ОЕ виступить з оркестром «Віртуози Києва». А 26 травня, в День Києва на території Національного комплексу «Експоцентр України» музиканти представлять грандіозне шоу під відкритим небом «Океан Ельзи 360°».

Музикант відомий своєю любов'ю до України, а також потужними композиціями з глибокими текстами. Але так було не завжди. Мало хто знає, що в репертуарі Вакарчука були й жартівливі пісні. Коли він співав і про Міккі Мауса.

Майбутній рокер закінчив музичну школу, навчившись грати на не зовсім рок-інструментах - баяні і фортепіано.

Після школи юнак вступив у Львівський університет, де вивчав фізику й економіку. Після закінчення вузу він захистив кандидатську дисертацію і отримав ступінь.

Аспірантом Вакарчук провів цілих 13 років. Активна музична діяльність кінця дев'яностих - початку двохтисячних не давала багато часу для науки.

Вакарчук є автором відомої пісні "Він чекає на неї", виконавцем якої є Олександр Пономарьов. Цю пісню "Океан Ельзи" грав в рамках концертної програми "Тихий Океан" на початку 2004 року.

У Вакарчука є два сольних проекти, записаних без "Океану Ельзи". Вони втілилися в альбоми "Вночі" та "Брюссель"

Вакарчук цікавиться японською культурою і буддизмом, але особливо не афішує про це.

Серед своїх улюблених письменників він називає японців Юкіо Місіми і Харукі Муракамі, хоча найулюбленішим вважає Івана Франка. Співак допомагає воїнам АТО через свій благодійний фонд "Люди майбутнього".

Як повідомляв УНІАН, раніше астролог склав гороскоп для Святослава Вакарчука.