Принц Гаррі / фото REUTERS

Принц Гаррі увечері 20 січня покинув Велику Британію і вирушив до Канади, де перебуває його дружина Меган Маркл і восьмимісячний син.

Про це повідомляє НВ з посиланням на The Sun.

Читайте такожЗМІ розповіли, яким буде майбутнє принца Гаррі і Меган Маркл після виходу із королівської родини

Відео дня

Гаррі вирушив рейсом до Ванкувера з аеропорту Хітроу після участі в Британсько-африканському інвестиційному саміті в Лондоні. Ймовірно, це був один із останніх його королівських зобов'язань. 

Вчорашній вечірній прийом у Букінгемському палаці, господинею якого стала герцогиня Кембриджська, принц Гаррі не відвідав. Хоча і заявлений, як учасник заходу не був. 

Крім того, Гаррі мав 20-хвилинну приватну зустріч з прем'єр-міністром Великобританії Борисом Джонсоном. Глава уряду заявив, що вся країна хоче побажати Гаррі та Меган всього найкращого в майбутньому.

Принц Гаррі і Борис Джонсон / фото REUTERS

Раніше, принц Гаррі розповів шанувальникам правду про розкол в королівській сім'ї і про те, чому вони з герцогинею Сассекською ухвалили рішення відмовитися від фінансування і своїх королівських обов'язків. Королева Єлизавета II хоча і була шокована, але улюбленого онука підтримала. 

Тим часом очевидці розповідають, що Меган Маркл насолоджується своїм новим "вільним" життям. Вчора її бачили під час прогулянки разом з сином Арчі і собаками в одному з парків Ванкувера. 

Як повідомлялося, принц Гаррі, онук королеви Великої Британії Єлизавети ІІ, та його дружина Меган Маркл оголосили про те, що відмовляться від статусу високопоставлених членів монаршої родини та їхніх привілеїв. У заяві подружжя зазначило, що рішення не є раптовим і ухвалене "після багатьох місяців роздумів та внутрішніх дискусій".

У заяві Букінгемського палацу повідомляється, що Гаррі і Меган Маркл більше не використовуватимуть титули Його і Її Королівська високість. Також вони не отримуватимуть кошти на виконання своїх королівських обов'язків.