Аріша Лінр запустила новий тренд у мережі / скріншот Telegram

Блогерка з України Аріша Лінр пішла стопами американських тіктокерів і вирішила запустити новий тренд в мережі. Незважаючи на те, що багато користувачів мережі переконані в тому, що це деградація, цей тренд все ж набирає обертів і популярність.

В кінці літа 2023 року в Тіктоці стали надпопулярними NPC-стріми-трансляції в прямому ефірі, в яких блогери реагують на подарунки. Першим таким стримером вважається японська тіктокерка Natuecoco, але саме після того, як інші блогери-першопрохідці, Pinkydoll і Cherry Crush, задали тренд, ці стріми почали поширюватися і в інших країнах. Сам термін "NPC" прийшов з відеоігор і розшифровується як non-playable character, тобто "неігровий персонаж", попросту - бот, чиї дії строго прописані скриптами, за рамки яких вони не можуть вийти.

Суть NPC-стрімів полягає в тому, що блогер реагує на подарунки, які йому надсилають шанувальники під час прямих ефірів. Наприклад, Arisha Linr дарують в TikTok віртуальний шоколад, а вона каже: "Ам, дупця росте".

Їй надсилають "вогонь", а вона відповідає: "Ммм, вогник, жарко-жарко". Її реакція на морозиво взагалі безцінна: "Брррр, холодно". У перервах між подарунками дівчина постійно вимовляє "ґґґґґґґ".

Заради того, щоб почути ці фрази у виконанні Аріші юзери готові платити гроші. Так-так, подарунки в TikTok відправляються не безкоштовно. Користувачі мережі купують їх і відправляють блогеру, а він вже може обміняти ці віртуальні подарунки на монети, які потім конвертуються в справжні гроші. Однак варто відзначити, що половину доходу собі забирає соціальна мережа, а самі подарунки, які NPC-стримери "озвучують" під замовлення аудиторії, коштують буквально копійки: для того, щоб заробити один долар, блогер повинен від 50 до 100 разів вимовити одну і ту ж фразу, а якщо вона супроводжується якимись рухами, йому доведеться в кадрі ще й неабияк попітніти. Звичайно, в соцмережі передбачені і дорогі подарунки, проте більшість аудиторії купує найдешевші. NPC-стример ж зобов'язаний озвучити або відіграти кожен гіфт незалежно від його ціни.

Яким би дивним не був цей тренд, людей він забавляє. Більш того, в мережі вже з'явилися реакції на нього. Наприклад, військові опублікували відео зі зброєю в руках і сказали: "Ооо, вогник, жарко-жарко. Нехай від цього "вогника" у росіян починається "ґґґґґґґ"".

 Раніше УНІАН повідомляв, хто "розриває" музичні тренди в Україні.

Вас також можуть зацікавити новини: