Принц Гаррі напише автобіографічні мемуари \ фото REUTERS

Принц Гаррі, який в 2020 році переїхав жити з Великобританії в США разом зі своєю дружиною Меган Маркл і сином Арчі, днями знову потряс британців сенсаційною заявою.

Стало відомо, що він зібрався написати відверту автобіографічну книгу про себе і вже уклав контракт на $20 млн. В мемуарах принц має намір розповісти всі секрети про життя королівської сім'ї.

У Королівстві через це розгорівся справжній скандал. Справа в тому, що Гаррі своїм вчинком порушив один з найважливіших протоколів королівської сім'ї, оскільки його біографія повинна бути включена в офіційні книги про родовід монархів і він не може писати її сам.

Відео дня

Аналітики впевнені, що ці мемуари будуть написані під диктовку Меган Маркл, яка відома своїм не дуже теплим ставленням до родичів Гаррі.

Читайте такожПринц Гаррі обіцяє розповісти в мемуарах всю правду про своє придворне життя

Інші інсайдери вважають, що Меган і принц Гаррі просто знайшли легкий спосіб забезпечити собі безбідне життя. Вони вийшли зі складу королівської сім'ї, але все одно можуть заробляти тільки на цій темі.

Королівський біограф Анджела Левін припустила, що для піару своєї книги Гаррі буде використовувати хрещення Лілібет, яке має відбутися у Віндзорі. Примітно, що в Британії таким же ім'ям зневажливо називають королеву. Однак принц має намір провести хрещення своєї другої дитини на очах у улюбленої бабусі, повідомляє Daily Express.

Крім того, експерти впевнені в тому, що принц буде використовувати мемуари для тиску на родичів. Так, наприклад, британський публіцист Річард Фіцуільямс назвав принца "непередбачуваною людиною", а його книгу "важелем тиску на сім'ю".

Критиків бентежить не тільки це, Гаррі планує видати свої мемуари якраз до 70-річного ювілею царювання Єлизавети II. У світлі останніх подій, йому навряд чи будуть раді на цій церемонії.

"Ця книга може стати не просто бомбою уповільненої дії, а справжнім динамітом. Поява нових одкровень Гаррі - дуже тривожна подія для Королівської сім'ї", - заявив експерт у бесіді з виданням The Sun, передає popcornnews.

Крім того, на його думку, Гаррі і його 39-річна дружина Меган Маркл непогано зароблять на цьому. Річард не виключає, що аудіоверсію книги захоче купити Spotify, а документальний фільм по ній зробить Netflix.

Хто ще писав автобіографічні мемуари в королівській родині

Написання автобіографії було досить поширене серед членів королівської сім'ї. Свої перші мемуари в 1951 році опублікував герцог Едвард - колишній король Едуард VIII.

Через п'ять років автобіографічну книгу про своє життя написала його дружина - герцогиня Бессі Уолліс Сімпсон. Король позбувся престолу саме тому, що одружився з двічі розлученою Сімпсон.

Тоді ж вийшли мемуари внучки королеви Вікторії - Марії-Луїзи. Вона написала книгу під назвою "Спогади про шість королівств". Через місяць після виходу публікації в тираж Марія-Луїза померла.

У в 1966 році, вийшли мемуари її молодшої сестри Аліси. А в 1983 році автобіографію написала інша принцеса Аліса. Вона дожила до 90 років і в цьому поважному віці навіть опублікувала продовження мемуарів.

На сьогоднішній день останньою, хто писав про своє життя у королівській родині, вважається Сара - герцогиня Йоркська. Її перша книга вийшла після розлучення з герцогом Ендрю, а продовження побачило світ у 2011 році.