Ахеджакова засуджує війну РФ проти України / скріншот

Легендарна актриса Лія Ахеджакова і всіма улюблена Чулпан Хаматова залишилися без роботи. Обом актрисам влаштували цькування за їхню політичну позицію.

Журналісти проекту FreeДом нагадали, що Лія Ахеджакова родом з українського міста Дніпро, вона вже понад 10 років бореться з кривавим режимом Путіна.

Чулпан Хаматова навпаки свого часу обслуговувала інтереси Путіна, але теж не догодила з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Народна артистка РФ Лія Ахеджакова - давній друг України, з 2014 року вона публічно засуджує режим Путіна, а сьогодні взагалі зневажає все, що пов'язано із сучасним Кремлем. Знаменита актриса ще з 2011 року критично ставиться до діяльності президента РФ, вона публічно критикує його режим і публічно виступає на опозиційних мітингах. Сьогодні, незважаючи на погрози, вона бореться з диктаторським режимом, який з кожним днем все більше утискає свободи і права громадян самої Росії.

Знаменита Чулпан Хаматова, яка займається благодійністю, теж закликає закінчити цю ганебну для Росії війну. Правда, війна для актриси почалася не в 2014-му, а саме в 2022-му, адже до цього року Чулпан їздила в тимчасово анексований Крим на гастролі та нічого не чула про Донбас. Рівно 10 років тому, в 2012 році, Чулпан агітувала на виборах за Путіна. А вже через пару місяців вона отримує почесне звання та критикує протестний рух, який закликав повалити Путіна. Але 24 лютого 2022 Хаматова раптово прозріла, вона публічно виступила проти війни й разом з дітьми виїхала з Росії до Латвії, де виступила на антивоєнному мітингу. Але, незважаючи на антивоєнну позицію, актрису нещадно ризкритикували.

Так, Лія Ахеджакова, незважаючи на всі погрози, залишається вдома в Росії і продовжує свій бій. Обох актрис критикують і називають зрадницями. Чулпан Хаматову - за те, що поїхала, а Лію Ахеджакову - навпаки за те, що залишилася, і досі демонструє свою громадянську позицію.

Раніше російська актриса Лія Ахеджакова виступила в Москві з виставою. Під час її гри на сцені один з глядачів розпорошив перцевий балончик, хоча сам він це заперечує.

Вас також можуть зацікавити новини: