Фото інстаграм Олександра Педана

Український телеведучий Олександр Педан, який відомий за проектами "Серця трьох", "Хто зверху?", "Екси" та багатьма іншими телепрограмами, розповів про хакерів, які вкрали доступ до його YouTube-каналу.

Злочинці змінили паролі та одразу почали випускати сумнівний контент для його підписників.

"У мене вкрали YouTube. На ньому вийшла якасть хр*нь. Вийшло щось про біткоїни. Хакери його переробили на канал американської контори, яка займається біткоїнами. Випустили там фейкове відео, яке вкрали і написали: "У нашої контори сьогодні розіграш: ви нам біткоїн, а ми вам – два". І хтось скидає, а вони їх обкрадають. Я не знав, що робити, бо з YouTube дуже важко. У вас має бута вся автентифікація, всі паролі, ключі. YouTube сказав: "У вас немає ні ключів, ні паролів, то який це ваш канал?", - розповів Педан у програмі "Вихідний 2.0".

Олександр додав, що хакери зламали його стару пошту, яка була підв'язана до YouTube-каналу. 

"Все одразу замінили, поставили американський номер. І я такий: "До побачення, качки", - каже телеведучий. 

Та після того, як Олександр розповів про цей інцидент у себе в соцмережах, йому написав український хакер, який безкоштовно запропонував все відновити.

"Він каже: "Заходь зараз, ось твій новий пароль, у тебе є три хвилини прив'язати канал до свого телефону". І він мені повернув YouTube-канал", - додав Олександр.

Нагадаємо, нещодавно Сергій Притула закликав не реагувати на повідомлення шахраїв від імені його команди.

Вас також можуть зацікавити новини: