Фото інстаграм Олександра Педана 

Український телеведучий Олександр Педан, який відомий за програмами "Серця трьох", "Хто зверху?", "Екси" та багатьма іншими телепроектами, відповів на хейт щодо підтримки у суді Олександра Лієва, якого підозрюють у розкраданні 1,5 млрд гривень на закупівлі снарядів для ЗСУ.

"Я розумію вашу реакцію і поважаю її. Саме тому маю прокоментувати ситуацію, яка стала предметом обговорень", - написав Олександр у себе в Instagram.

Педан зазначив, що товаришує з Лієвим понад 10 років та знає його як порядну людину, люблячого батька п'яти дітей, чия родина весь період війни знаходиться в Україні. 

Відео дня

"Я прийшов 29 січня на засідання суду, щоб поручитися, що він не уникатиме правосуддя, не виїжджатиме за кордон і йтиме назустріч слідству. Ця можливість передбачена законом та є абсолютно нормальною практикою. Чи означає це, що я не вірю в ті звинувачення, які йому висунуті? Звісно ж ні, адже це справа правосуддя, і я не можу давати фахових оцінок", - написав чоловік. 

Скріншот посту Олександра Педана 

Телеведучий додав, що засідання було вікритим та велася онлайн-трансляція, яку можна передивитися. Також він написав про висновки після його свідчень. 

"Зрештою суд відхилив клопотання прокурора і не обрав запобіжного заходу для Олександра Лієва, як і не підтримав прохання про поруки. Що буде далі? Це залежить від правоохоронних органів та судової системи України. Як громадянин я вірю, що винні будуть покарані", - зазначив Педан. 

Нагадаємо, нещодавно журналістку Аліну Доротюк захейтили за зовнішність. 

Вас також можуть зацікавити новини: