У тисняві на фестивалі загинули люди \ фото REUTERS

П'ять сімей жертв тисняви, яка сталася 5 листопада на фестивалі Astroworld в Х'юстоні, в результаті якої загинули 10 людей, відмовилася від фінансової допомоги репера Тревіса Скотта.

Представники чотирьох сімей повідомили, що їхні клієнти наслідують приклад сім'ї 9-річного Езри Блаунта, наймолодшого із загиблих (найстаршому було 27 років) які відмовилися від грошей репера, повідомляє Бі-бі-сі.

За словами адвокатів, пропозиція Скотта про фінансову допомогу - це спроба знизити суспільний тиск, який чиниться на нього після трагедії, а не щирий прояв каяття.

Відео дня

А адвокат сім'ї 14-річного Джона Хілгента Річард Мітхофф в інтерв'ю журналу Rolling Stone назвав пропозицію репера принизливою і неприйнятною.

Читайте такожТревіс Скотт відреагував на загибель своїх шанувальників: "Я спустошений"

Адвокат Скотта Деніел Петрочеллі ще 23 листопада, на наступний день після похорону Езри Блаунта, написав листа родині хлопчика з пропозицією оплатити рахунки за похорон.

"Тревіс вражений трагедією, яка сталася на фестивалі Astroworld і сумує разом з сім'ями, в яких загинули або отримали травми їхні близькі, - говорилося в цьому посланні. - Тревіс хотів би зі свого боку надати допомогу сім'ям постраждалих і оплатити витрати на похорон Езри Блаунта".

Сім'я хлопчика негайно відкинула цю пропозицію.

"Я не сумніваюся, що пан Скотт кається, - написав у відповідному листі адвокату музиканта представник сім'ї Блаунт Боб Хільярд. - Йому належить болючий шлях, і я сподіваюся, що він понесе певну відповідальність за цю трагедію".

Сім'ї інших жертв також побачили в пропозиції репера спробу поправити свій постраждалий імідж.

Сам репер виступив в Instagram з відеозверненням, в якому закликав усіх постраждалих безпосередньо звертатися до нього, зазначивши, що "відчайдушно хоче висловити свої співчуття і запропонувати допомогу".

Скотт також зізнався, що йому не було відомо про критичну ситуацію, що склалася на концерті. "Я навіть уявити собі не міг, як все було погано", - сказав він.

Як повідомляв УНІАН, у тисняві під час музичного фестивалю Astroworld у Х'юстоні ввечері 5 листопада загинули вісім людей. Двоє загиблих були неповнолітніми. Крім того, на місці події розгорнули польовий госпіталь, в який звернулися близько трьохсот постраждалих